praline de susan  1 an

Praline de susan (de la 1 an)

de Oana
Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Bomboane

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

O rețetă rapidă de praline raw de susan pentru un desert sănătos – praline de susan. Apreciate de copii și de adulți. Poftă bună.

O rețetă rapidă de praline raw de susan pentru un desert sănătos – praline de susan. Apreciate de copii și de adulți. Poftă bună.

Praline de susan

4028640087_65fc3cd401_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 100 g susan integral (nedecorticat) crud
– 2-3 linguri de miere /sirop de agave
– 1 linguriță scorțișoară
– 100 g fulgi de nucă de cocos
Opțional:
– cardamon
nucșoară
caju/migdale

Mod de preparare:
Susanul se râșnește până devine făină. Se adaugă mierea, scorțișoara, cardamonul, nucșoara. Amestecați totul foarte bine, până când obțineți o pastă omogenă, lipicioasă, ca o plastilină.

Din această pastă formați biluțe pe care le tăvăliți apoi prin fulgi de nucă de cocos. Puteți pune în mijlocul pralinelor de susan un miez de caju sau migdală (care, în prealabil, a fost lăsat la rehidratat câteva ore).

NOTĂ: Folosiți doar susan integral (nedecorticat) pentru această rețetă. Susanul alb, decorticat va deveni amar prin râșnire.
Cantitățile pentru miere și mirodenii sunt orientative. Le puteți mări sau micșora după gust. De asemenea, puteți încerca diverse combinații de arome: carob, vanilie, fistic etc.

Sursa foto: http://flic.kr/p/78ZQkR

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Susanul se râșnește până devine făină.
  2. Se adaugă mierea, scorțișoara, cardamonul, nucșoara. 
  3. Amestecați totul foarte bine, până când obțineți o pastă omogenă, lipicioasă, ca o plastilină.
  4. Din această pastă formați biluțe pe care le tăvăliți apoi prin fulgi de nucă de cocos. 
  5. Puteți pune în mijlocul pralinelor de susan un miez de caju sau migdală (care, în prealabil, a fost lăsat la rehidratat câteva ore).
  6. NOTĂ: Folosiți doar susan integral (nedecorticat) pentru această rețetă. Susanul alb, decorticat va deveni amar prin râșnire.Cantitățile pentru miere și mirodenii sunt orientative. Le puteți mări sau micșora după gust. De asemenea, puteți încerca diverse combinații de arome: carob, vanilie, fistic etc.