risotto cu lămâie

Top 5 reţete cu lămâie

Motive pentru a o consuma lămâie sunt multe, dar acum să vedem şi care sunt cele mai apreciate reţete cu lămâie. Poftă bună vă doresc!

Răcoritoare și aromată, lămâia este folosită cu succes în tot felul de preparate, fie că sunt dulci sau sărate: în salate, ciorbe, prăjituri etc. Dar gustul nu este totul. Lămâia aduce numeroase beneficii organismului ajutând în tratamentul sau prevenirea unor afecţiuni ca: diabet, infecții respiratorii, hipertensiune arterială, constipație, indigestie, probleme dentare, febră etc. Mai mult, lămâia conține flavonoide, substanțe cu proprietăți antioxidante și anticancerigene. Așadar motive pentru a o consuma sunt multe, acum haideţi să vedem şi care sunt cele mai apreciate reţete care se prepară cu lămâie.

Top 5 reţete cu lămâie

Prăjitură cu lămâie și migdale

Prăjitura cu lămâie şi migdale este un desert care se prepară ușor și rapid, nu necesită o mulţime de vase și etape sau ingrediente amestecate pe rând. Este de ajuns să adunaţi ingredientele pe masă şi să le amestecaţi într-un vas. Se coace în 20 de minute şi poate fi desertul salvator atunci când aveţi musafiri anunţaţi pe ultimul clipă. Cu puţin gem de casă, zeama de la un compot şi nişte frişcă proaspătă ar ieşi chiar un tort desăvârşit!

Risotto cu lămâie

Chiar dacă pizza şi pastele sunt cele mai populare preparate cu specific italian, risotto este şi el în topul favoritelor. Fie că este cu supă de bază sau cu apă, la risotto lichidul se adaugă treptat, spre deosebire de modul în care se pregăteşte pilaful. Rezultatul este un orez cremos, aromat și rafinat, după cum îl descrie chiar autoarea.

Unt tartinabil cu verdeţuri şi lămâie

Mereu am crezut ca untul se prepară cu mult efort și mai multă răbdare. Asta era înainte să se inventeze robotul de bucătărie, care scoate untul din smântână în câteva minute. Cu o mână de verdeaţă şi puţină zeamă de lămâie, untul cremos și aromat este gata de întins pe o felie de pâine făcută în casă.

Chec cu lămâie

Un chec delicios, fără zahăr sau alţi îndulcitori. Gustul dulce vine de la pasta de curmale, făcută şi ea în casă, după o reţetă foarte uşoară. De obicei eu fac o cantitate mai mare de pastă de curmale, care să-mi ajungă mai multe zile, o săptămână chiar, pe care o păstrez într-un borcan, la frigider. Astfel pot îndulci şi alte deserturi sau gustări dulci, în mod 100% natural.

“Cream” de lămâie

Crema de lămâie este un delicios desert care se prepară în doar câteva minute și poate fi savurat ca atare, călduţ său rece, alături de plăcinte, îngheţată sau budinci. Ar fi chiar şi o bună crema pentru prăjituri.

Poftă bună vă doresc!