unt tartinabil cu verdeţuri şi lămâie 1 an

Unt tartinabil cu verdeţuri şi lămâie (de la 1 an)

Masă

Mic-dejun

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Lactate

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Pentru cine vrea să învioreze meniul de dimineaţă, iată un sortiment de unt uşor de pregătit şi foarte gustos – unt tartinabil cu verdeţuri şi lămâie.

Pentru cine vrea să învioreze meniul de dimineaţă, iată un sortiment de unt uşor de pregătit şi foarte gustos – unt tartinabil cu verdeţuri şi lămâie.

Unt tartinabil cu verdeţuri şi lămâie

httpwww.flickr.comphotosedsel_4664901172sizeszinphotostream

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 400 ml smântână dulce
– 1 lingură frunze de pătrunjel tocate
– 1 lingură frunze de tarhon tocate (sau mărar)
– 1 lingură codiţe de ceapă verde tocate
– 1 lingură zeamă de lămâie
sare

Mod de preparare:
Smântâna se pune în mixer sau blender şi se porneşte aparatul lăsându-l să mixeze timp de 5–8 minute până când se alege untul de zer. Se scurge zerul şi se toacă mărunt frunzele de pătrunjel, tarhonul (sau mărarul, în funcţie de preferinţă) şi codiţele de ceapă.

Se amestecă untul cu verdeţurile şi se stoarce lămâia peste toate ingredientele. Se presară puţină sare şi se amestecă. Dacă veţi considera că este necesar se poate adăuga puţină apă fierbinte pentru omogenizare.

Acest sortiment de unt se prepară în 20 de minute.

Sursa foto: http://flic.kr/p/87dQAy

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Smântâna se pune în mixer sau blender şi se porneşte aparatul lăsându-l să mixeze timp de 5–8 minute până când se alege untul de zer. 
  2. Se scurge zerul şi se toacă mărunt frunzele de pătrunjel, tarhonul (sau mărarul, în funcţie de preferinţă) şi codiţele de ceapă.
  3. Se amestecă untul cu verdeţurile şi se stoarce lămâia peste toate ingredientele. 
  4. Se presară puţină sare şi se amestecă. 
  5. Dacă veţi considera că este necesar se poate adăuga puţină apă fierbinte pentru omogenizare.
  6. Acest sortiment de unt se prepară în 20 de minute.

Comentarii