Ce să faci doar cu un cartof?

Mulțumim Alexandra că ne-ai împărtășit din experiența ta!

O seară frumoasă şi caldă de primăvară. Ajung acasă după o joacă strașnică în parc şi îmi dau seama că nu mai sunt decât doi cartofi în coşul de legume (deși eram convinsă că sunt chiar cinci). Mă pârpălesc puţin, că aşa face orice mamă care crede că e iresponsabilă şi nu e în stare să țină minte nici măcar atât, dar mă adun repede şi  îmi amintesc că ieri am cumpărat cartea “Diversificarea, o joacă pentru mame şi copii” de unde îmi dau seama deodată că vine şi salvarea.

O deschid repede şi iată că din paginile ei răsare un cartof auriu, care îmi şi arată rețeta pe pagina de lângă:  Piure de broccoli şi cartofi.

Pentru rețetă ai nevoie de:
2 cartofi medii
3 flori broccoli
1 lg. unt

Mod de preparare:
Am preparat cartofii şi broccoli la aburi, dar se pot face şi prin fierbere până se înmoaie. Apoi, cu o furculiță, am mărunţit legumele bine şi am adăugat untul.  Dacă dorești un piure moale, mai adaugă puțină apă din cea de la fierbere/prepararea la aburi. De asemenea, poți pune şi puțin pătrunjel, puţină sare de Himalaya sau, de ce nu, un usturoi verde tocat, după gustul şi vârsta copilului tău.

Alături de o salată de primăvară, cina aceasta simplă şi sănătoasă a fost chiar un succes!

Poftă bună!

Sursă foto: https://flic.kr/p/mNknbC