Ce mai gătim pentru copiii noştri?

Mulțumim Alexandra pentru frumosul articol!

Vă găsiţi adesea în situația în care sunteți absolut blocate şi neinspirate şi nu mai știți ce să gătiți copiilor voștri? Te-ai săturat şi de internet şi de cărțile pe care le ai, greoaie şi neprietenoase, dar şi de teancurile de hârtii şi hârtiuțe printate şi uitate prin bucătărie? Să nu mai spunem de bookmark-urile salvate în telefon, nu-i așa?
Probabil că unele dintre noi, mai conștiincioase din fire, şi-au făcut câte un dosar frumos legat şi aranjat pe care îl țin la îndemână în bucătărie, pe raftul de lângă aragaz, dar… parcă deja s-au plictisit şi de el.

Ce mai gătim pentru copiii noştri?

Diversificarea, o joaca pentru mame si copii
Am trăit s-o văd şi pe asta – astăzi, joi, 15 mai, s-a lansat cea mai prietenoasă şi inspiraţională cărticică de bucate pentru mame cu copii mâncăcioși. Este cea mai ușor de manevrat carte cu putință şi cel mai de nădejde ajutor când ești în pană de idei, dar şi de ingrediente (căci nu ai mai putut să faci piaţa ca la carte).
Mămicile vor găsi în carte nu mai puțin de 33 de rețete sănătoase și gustoase pentru întreaga familie, iar copiii vor descoperi și vor învăța chiar din cartea de rețete a mamei, 33 de alimente care nu trebuie să lipsească din meniul lor. Astfel, vor înțelege mai bine ce mănâncă și ce rol are fiecare element în creșterea și dezvoltarea lor.

De ce cred eu ca trebuie sa o avem cu toatele în bucătărie? Pentru că:

  • Rețetele sunt foarte foarte simple, hrănitoare, sănătoase şi ușor de preparat.
  • O poți ţine la îndemână în bucătărie pentru că foile ei se prind ingenios într-un colţ şi o poți agăţa de primul mâner ce-ţi iese în cale.
  • Ai doar doi cartofi în casă? Nu-i bai, cărticica magică iți sare în ajutor cu o rețetă, negreşit.
  • Te trezești dimineața cu ochii lipiți şi iți dai seama că nu ai planificat micul dejun de cu o zi înainte? Nu-i nimic, găsești din nou soluția în cartea ta.
  • Ai uitat sa cumperi o carte pentru piticul tău pe care să o răsfoiască în maşina în drum spre bunici. Norocul iți surâde din nou, căci minunea asta de carte îi învaţă toate legumele posibile!
  • O poţi lua cu tine dacă pleci cu copiii în concediu şi ai posibilitatea să gătești, pentru că nu ocupă spaţiu deloc.
  • Şi, nu în ultimul rând, aveți musafiri şi 5 minute la dispoziție! Cred că un falafel şi un hummus gătit după rețetele din carte vor satisface cele mai pretențioase gusturi.

Eu zic acum că cel mai bine vă convingeţi singure! Cartea mi-am cumpărat-o de AICI şi am de gând să fac toate reţetele din ea.