pâine cu dovleac 1 an

Pâine cu dovleac

de Andreea
Masă

Meniu zilnic

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Pâine

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

95

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Cum dovleacul ne încântă privirile în piețe și magazine, e foarte ușor să ne lăsăm ispitiți de utilizarea lui. Astăzi vă prezint o rețetă de pâine cu dovleac.

Pâine cu dovleac  ideală pentru micul dejun, alături de o cană cu lapte călduț. Este o rețetă apreciată deopotrivă de copii și adulți.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dovleacul se taie în două și i se scot semințele și ațele. Se încălzește cuptorul. 
  2. Se așază dovleacul cu coaja în sus pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune și un pic de apă în aceeași tavă și se coace cam 40-60 minute. Este gata când putem scoate pulpa cu ușurință.
  3. Se amestecă ingredientele ude: dovleacul, ouăle, uleiul, melasa sau siropul de malț.
  4. Separat se amestecă: făina, bicarbonatul, praful de copt, sarea, nucile, zahărul (dacă nu folosiți alt îndulcitor).
  5. Se încorporează amestecul cu făina cu cel ud. Se toarnă într-o tavă de pâine, până la jumătatea ei sau într-o tavă de altă formă, unsă în prealabil cu unt.
  6. În funcție de cât de înaltă este compoziția turnată în forma aleasă, se ține în cuptor de la 25 la 35 de minute. 
  7. Va fi gata atunci când trece testul scobitorii.

Câteva mențiuni:

  • Dacă doriți, dovleacul se poate prepara și la abur.
  • Dacă nu folosiți tot piureul odată, puteți păstra restul în congelator.
  • Temperatura de copt este în jur de 180 de grade, dar se mai ajustează dacă stă mai mult de 25 minute, pentru a nu se arde prăjitura pe margini.
  • Dacă nu vi se pare suficient de dulce, mai ales dacă folosiți sirop de malț sau melasă, puteți unge feliile de pâine cu dovleac cu puțină miere în momentul servirii, după ce acestea s-au răcit.
  • Pentru că ghimbirul nu este recomandat înainte de 2 ani, pentru copiii mai mici omiteți acest condiment.

Sursă foto: Diversificare.ro