Salsa plină de vitamina C este o gustare vitaminizantă pe care o vei obține în mai putin de 20 de minute.
Această salsa oferă prospețime, multă vitamina C și o combinație interesantă de gusturi (dulce-acrișor) și texturi – salsa plină de vitamina C.
Nu știu dacă sunteți familiari cu acest mod de a curăța portocalele. Eu l-am descoperit de curând și sunt foarte recunoscătoare. Pot obține în câteva minute felii frumoase de portocale, fără pielițe și fără a-mi pierde răbdarea curățând-o pe fiecare în parte. S-ar putea să găsiți această metodă folositoare nu numai la salsa în cauză, ci și la tortul de portocale sau la salate de fructe, pe care copiii să le aprecieze în totalitate.
Se taie cele două calote ale portocalei pe un fund. Se sprijină portocala pe una dintre laturile stabile astfel formale. Cu un cuțit se curăță de coajă și de pielița albă, mergând cu cuțitul după forma portocalei, de sus în jos, pe verticală. Avem acum o portocală “dezbrăcată”. Feliile se obțin decupând tot cu cuțitul spațiul dintre 2 pielițe. Totul durează cam 3 minute pentru o portocală. Simplu, nu?
Sursă foto: http://flic.kr/p/8n2kBE