salsa plină de vitamina C 1 an

Salsa plină de vitamina C (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această salsa oferă prospețime, multă vitamina C și o combinație interesantă de gusturi (dulce-acrișor) și texturi – salsa plină de vitamina C.

Această salsa oferă prospețime, multă vitamina C și o combinație interesantă de gusturi (dulce-acrișor) și texturi – salsa plină de vitamina C.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

 1. Truc pentru a curăța ușor portocala: Nu știu dacă sunteți familiari cu acest mod de a curăța portocalele. Eu l-am descoperit de curând și sunt foarte recunoscătoare, pentru că pot obține în câteva minute felii frumoase de portocale, fără pielițe și fără a-mi pierde răbdarea curățând-o pe fiecare în parte. S-ar putea să găsiți această metodă folositoare nu numai la salsa în cauză, ci și la tortul de portocale sau la salate de fructe, pe care copiii să le aprecieze în totalitate.
 2. Se taie cele două calote ale portocalei pe un fund. 
 3. Se sprijină portocala pe una dintre laturile stabile astfel formale. 
 4. Cu un cuțit se curăță de coajă și de pielița albă, mergând cu cuțitul după forma portocalei, de sus în jos, pe verticală. 
 5.  Avem acum o portocală "dezbrăcată". 
 6. Feliile se obțin decupând tot cu cuțitul spațiul dintre 2 pielițe. 
 7. Totul durează cam 3 minute pentru o portocală. Simplu, nu? Dacă alegeți mango sau piersică, se curăță de coajă și se taie cuburi.
 8. Restul ingredientelor se taie după preferință. 
 9. Ceapa și ardeii inele sau cuburi, pătrunjelul mărunt. 
 10. Se presară puțin chimion pudră.
 11. Datorită fructelor va ieși o gustare/salată dulce-acrișoară care va plăcea, sperăm noi, celor mici.
Truc pentru a curăța ușor portocala:

Nu știu dacă sunteți familiari cu acest mod de a curăța portocalele. Eu l-am descoperit de curând și sunt foarte recunoscătoare, pentru că pot obține în câteva minute felii frumoase de portocale, fără pielițe și fără a-mi pierde răbdarea curățând-o pe fiecare în parte. S-ar putea să găsiți această metodă folositoare nu numai la salsa în cauză, ci și la tortul de portocale sau la salate de fructe, pe care copiii să le aprecieze în totalitate.

Se taie cele două calote ale portocalei pe un fund. Se sprijină portocala pe una dintre laturile stabile astfel formale. Cu un cuțit se curăță de coajă și de pielița albă, mergând cu cuțitul după forma portocalei, de sus în jos, pe verticală.  Avem acum o portocală “dezbrăcată”. Feliile se obțin decupând tot cu cuțitul spațiul dintre 2 pielițe. Totul durează cam 3 minute pentru o portocală. Simplu, nu?

Dacă alegeți mango sau piersică, se curăță de coajă și se taie cuburi.

Restul ingredientelor se taie după preferință. Ceapa și ardeii inele sau cuburi, pătrunjelul mărunt. Se presară puțin chimion pudră.

Datorită fructelor va ieși o gustare/salată dulce-acrișoară care va plăcea, sperăm noi, celor mici.

Sursă foto: http://flic.kr/p/8n2kBE 

Comentarii