chiftele de porumb cu avocado 1 an

Chiftele de porumb cu avocado (de la 1 an)

de Adelina
Masă

Prânz

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Porţii

5 porții

Încercați aceste delicioase chiftele de porumb cu avocado . Îi vor încânta cu siguranță pe cei mici, mai ales pentru că ei vor putea mânca singuri.

Încercați aceste delicioase chiftele de porumb cu avocado . Îi vor încânta cu siguranță pe cei mici, mai ales pentru că ei vor putea mânca singuri.

Chiftele de porumb cu avocado

chiftele-cu-porumb-ed

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 400g boabe de porumb dulce
-4 cepe verzi
-50g fasole verde
-1 ardei roșu
-2 linguri coriandru
-100g făină
-1 linguriță bicarbonat de sodiu
-3 ouă
-85 ml lapte
-2 avocado
-zeama de la 1 lime
-2 linguri ulei de palmier, avocado sau alt ulei rezistent la temperaturi înalte

Mod de preparare:
Se spală și se toacă ceapa, fasolea verde, jumătate din ardei și se pun într-un bol, alături de boabele de porumb, făina, bicarbonatul de sodiu, coriandru, ouăle, laptele și puțină sare. Se amestecă totul.

Pentru coacere, aveți două variante: fie așezați compoziția, cu ajutorul unei linguri, în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt și întoarceți chiftelele după 10-15 minute, pentru a se rumeni egal pe ambele părți, fie le așezați într-o tigaie antiaderentă, unsă înainte cu cele 2 linguri de ulei. Chiftelele  se întorc după ce se rumenesc și se mai lasă la în tigaie 1-2 minute. Se scot pe o farfurie tapetată cu hârtie.

Tăiem în pătrățele avocado, restul ardeiului, adăugăm  puțin  coriandru, zeama de la lime, puțină sare  și piper.

Chifteluțele se servesc cu salsa de avocado, poftă bună!

 

 

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală și se toacă ceapa, fasolea verde, jumătate din ardei și se pun într-un bol, alături de boabele de porumb, făina, bicarbonatul de sodiu, coriandru, ouăle, laptele și puțină sare. 
  2. Se amestecă totul.
  3. Pentru coacere, aveți două variante: fie așezați compoziția, cu ajutorul unei linguri, în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt și întoarceți chiftelele după 10-15 minute, pentru a se rumeni egal pe ambele părți, fie le așezați într-o tigaie antiaderentă, unsă înainte cu cele 2 linguri de ulei. Chiftelele  se întorc după ce se rumenesc și se mai lasă la în tigaie 1-2 minute. Se scot pe o farfurie tapetată cu hârtie.
  4. Tăiem în pătrățele avocado, restul ardeiului, adăugăm  puțin  coriandru, zeama de la lime, puțină sare  și piper.
  5. Chifteluțele se servesc cu salsa de avocado, poftă bună!

Comentarii