quesadilla cu guacamole 1 an

Quesadilla cu guacamole (de la 1 an)

de Eugenia
Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Quesadilla cu guacamole – o idee de prânz, gustare sau chiar cină pentru întreaga familie. Odată încercate, copiii le vor adora/devora!

Quesadilla cu guacamole este o idee de prânz, gustare sau chiar cină pentru întreaga familie. Odată încercate, copiii le vor adora/devora!

Ingrediente

 • Ingrediente compoziție (pentru 5 sandvișuri): 2 legături de ceapă verde
 • 2 ardei grași, roșii
 • 2 mâini de pătrunjel, proaspăt
 • 2 mâini sau aproximativ 300 g de brânză, Cedar rasă
 • 10 lipii, libaneze
 • Ingredinte sos: 3 fructe de avocado, bine coapte
 • 3-4 roșii, coapte, 1 legătură de ceapă verde, 1 mână de pătrunjel proaspăt
 • zeama de la o jumătate de lămâie

Paşii necesari preparării

 1. Pentru a prepara sosul guacamole puneți într-un robot de bucătărie toate ingredientele și tocați-le foarte bine, până rezultatul devine o pastă nici prea tare, nici prea moale, căreia îi adăugați zeama de lămâie, după gust. 
 2. Dacă doriți, asezonați sosul cu puțină sare marină neiodată și piper negru măcinat.
 3. Pentru a umple sandvișurile tocați cu ajutorul unui robot de bucătărie ceapa verde, ardeiul și pătrunjelul și amestecați-le într-un bol împreună cu brânza Cedar. 
 4. Apoi, puneți o parte din amestec între două lipii și apăsați. Pentru a umple 5 sandvișuri veți avea nevoie de 10 lipii libaneze.
 5. Aceste sandvișuri se pot păstra la frigider până în momentul în care vreți să le mâncați împreună cu cei mici, pentru că sunt o gustare excelentă.
 6. Sandvișurile astfel obține se pun într-o tigaie uscată, la foc mediu timp de 1-2 minute pe fiecare parte; exteriorul va fi puțin crocant, iar umplutura va deveni cremoasă.
 7. Serviți sandvișurile tăiate în patru cu sos guacamole deasupra.
 8. Rețeta aceasta este a lui Jamie Oliver și o pot declara ca fiind una dintre mâncărurile mele preferate. Chiar săptămâna trecută am pregătit aceste quesadilla cu guacamole la o petrecere de copii și toti princhindeii invitați le-au devorat, vârstele lor fiind de la 10 luni la 2 ani și jumătate.
 9. Update: Vă prezentăm materialul video cu prepararea rețetei din cadrul emisiunii Totul despre mame.
Pentru a prepara sosul guacamole puneți într-un robot de bucătărie toate ingredientele și tocați-le foarte bine, până rezultatul devine o pastă nici prea tare, nici prea moale, căreia îi adăugați zeama de lămâie, după gust. Dacă doriți, asezonați sosul cu puțină sare marină neiodată și piper negru măcinat.

Pentru a umple sandvișurile tocați cu ajutorul unui robot de bucătărie ceapa verde, ardeiul și pătrunjelul și amestecați-le într-un bol împreună cu brânza Cedar. Apoi, puneți o parte din amestec între două lipii și apăsați. Pentru a umple 5 sandvișuri veți avea nevoie de 10 lipii libaneze.
Aceste sandvișuri se pot păstra la frigider până în momentul în care vreți să le mâncați împreună cu cei mici, pentru că sunt o gustare excelentă.

Sandvișurile astfel obține se pun într-o tigaie uscată, la foc mediu timp de 1-2 minute pe fiecare parte; exteriorul va fi puțin crocant, iar umplutura va deveni cremoasă.
Serviți sandvișurile tăiate în patru cu sos guacamole deasupra.

Rețeta aceasta este a lui Jamie Oliver și o pot declara ca fiind una dintre mâncărurile mele preferate. Chiar săptămâna trecută am pregătit aceste quesadilla cu guacamole la o petrecere de copii și toti princhindeii invitați le-au devorat, vârstele lor fiind de la 10 luni la 2 ani și jumătate.

Update: Vă prezentăm materialul video cu prepararea rețetei din cadrul emisiunii Totul despre mame.

Comentarii