tartă cu spanac și urdă 1 an

Tartă cu spanac și urdă (de la 1 an)

Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

25

Timp de gătire

45

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Datorită aspectului său plăcut, precum şi a ingredientelor hrănitoare, această tartă cu spanac și urdă va deveni o mâncare preferată de întreaga familie.

Datorită aspectului său plăcut, precum şi a ingredientelor hrănitoare, această tartă cu spanac și urdă va deveni o mâncare preferată de întreaga familie.

Tartă cu spanac și urdă

9517893697_bdcb74dd88_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 400 g foietaj,
– 400 g de spanac,
– 250 g de urdă,
– 2 cepe medii,
– 4 ouă,
– 1 cană de lapte proaspăt,
– 1 roată mică de caşcaval, cam 100 g
– puţin ulei de măsline,
piper măcinat,
nucşoară rasă.

Mod de preparare:
Foietajul se întinde pe toată suprafaţa unui vas termorezistent, inclusive pe margini. Se taie excesul de aluat lăsând o rezervă de cam 1 cm peste marginile vasului. Se înţeapă foaia cu o furculiţă din loc în loc ca să nu se umfle. Se acoperă cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute la temperatură medie.

Se toacă ceapa mărunt şi se pune într-o tigaie la călit în uleiul de măsline, peste care s-a turnat o lingură de apă. Se amestecă şi se tine pe foc până când devine uşor transparentă. Se adaugă spanacul tăiat şi se mai găteşte până când apa s-a evaporat. Se lasă apoi la răcit.

Albuşurile se bat spumă până când se întăresc. Gălbenuşurile se pun într-un vas, apoi se adaugă laptele, amestecând. Se pune o linguriţă de nucşoară rasă şi se condimentează cu piper. Se amestecă în continuare şi se adaugă şi caşcavalul ras. Acum se poate adăuga cu grijă spuma din albuşuri amestecând de sus în jos cu o spatulă, ca să nu se lase.

Se scoate hârtia de copt de pe foietajul copt. Se aşează umplutura de spanac deasupra şi se nivelează. Deasupră se toarnă urda și se întinde în mod uniform. Peste stratul de urdă se aşează spuma din ouă, lapte şi caşcaval.

Se coace timp de 20-30 de minute până când tarta este aurie deasupra.

Sursă foto: https://flic.kr/p/fv4Gct

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Foietajul se întinde pe toată suprafaţa unui vas termorezistent, inclusive pe margini. Se taie excesul de aluat lăsând o rezervă de cam 1 cm peste marginile vasului. Se înţeapă foaia cu o furculiţă din loc în loc ca să nu se umfle. Se acoperă cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute la temperatură medie.
  2. Se toacă ceapa mărunt şi se pune într-o tigaie la călit în uleiul de măsline, peste care s-a turnat o lingură de apă. Se amestecă şi se tine pe foc până când devine uşor transparentă. 
  3. Se adaugă spanacul tăiat şi se mai găteşte până când apa s-a evaporat. Se lasă apoi la răcit.
  4. Albuşurile se bat spumă până când se întăresc. Gălbenuşurile se pun într-un vas, apoi se adaugă laptele, amestecând. 
  5. Se pune o linguriţă de nucşoară rasă şi se condimentează cu piper. Se amestecă în continuare şi se adaugă şi caşcavalul ras. 
  6. Acum se poate adăuga cu grijă spuma din albuşuri amestecând de sus în jos cu o spatulă, ca să nu se lase.
  7. Se scoate hârtia de copt de pe foietajul copt. Se aşează umplutura de spanac deasupra şi se nivelează. 
  8. Deasupră se toarnă urda și se întinde în mod uniform. Peste stratul de urdă se aşează spuma din ouă, lapte şi caşcaval.
  9. Se coace timp de 20-30 de minute până când tarta este aurie deasupra.

Comentarii