cremă de brânză de caju 1 an

Cremă de brânză de caju (de la 1 an)

de Adina
Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această brânză de caju este extrem de gustoasă servită pe pâine la micul dejun.

Această cremă de brânză de caju este extrem de gustoasă servită pe pâine la micul dejun. Apreciată de copii și de adulți.

Cremă de brânză de caju

branza_de_caju

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

– 150 gr caju, hidratate peste noapte (8-10 ore)
– 500 ml de apă
– 2 caței de usturoi
– 2 lingurițe fulgi de drojdie inactivă râșnite
– 2 lingurițe semințe de susan râșnite
– 2 lingurițe mărar proaspat sau uscat, tăiat mărunt
– sare de mare, opțional

Mod de preparare:
Caju-ul hidratat peste noapte și apa se pun în blender și se pasează până se obține o pastă fină. Trebuie insistat până compoziția devine cremoasă, la nevoie se suplimentează cu apă. În cazul în care compoziția e prea lichidă se poate adăuga caju crud râșnit.

Compoziția obținută se amestecă cu usturoiul zdrobit, cu fulgii de drojdie inactivă râșniți, cu semințele de susan râșnite, cu mărarul și opțional cu sare, și brânza e gata. Brânza de caju astfel obținută se poate servi imediat pe pâine prăjită de exemplu, însă pentru întrepătrunderea gusturilor se recomandă a fi lăsată pentru 2 ore la frigider.

Brânza se poate păstra la rece pentru 2-3 zile, preferabil într-un recipient de sticlă cu capac.

Sursă foto: http://flic.kr/p/9YeTbR

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Caju-ul hidratat peste noapte și apa se pun în blender și se pasează până se obține o pastă fină. 
  2. Trebuie insistat până compoziția devine cremoasă, la nevoie se suplimentează cu apă. 
  3. În cazul în care compoziția e prea lichidă se poate adăuga caju crud râșnit.
  4. Compoziția obținută se amestecă cu usturoiul zdrobit, cu fulgii de drojdie inactivă râșniți, cu semințele de susan râșnite, cu mărarul și opțional cu sare, și brânza e gata. 
  5. Brânza de caju astfel obținută se poate servi imediat pe pâine prăjită de exemplu, însă pentru întrepătrunderea gusturilor se recomandă a fi lăsată pentru 2 ore la frigider.
  6. Brânza se poate păstra la rece pentru 2-3 zile, preferabil într-un recipient de sticlă cu capac.

Comentarii