Maioneză din caju

Dietă

Vegane

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Sosuri

Ingredient principal

Semințe & nuci

maioneză din caju 1 an
Timp de preparare

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Maioneză din caju – o maioneză vegană pe care veți dori să o pregătiți de acum încolo mereu.

Maioneză din caju – o alternativă la maioneza din gălbenuș crud sau cea din comerț. Ideală pentru gravide, copii mici și adulți pofticioși.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Nucile caju se lasă la înmuiat timp de 3-4 ore. 
  2. Se scurge apa în care au stat și se clătesc bine. 
  3. Usturoiul se curață, se spală și se zdrobește cu partea laterală a unui cuțit. 
  4. În blender se pun toate ingredientele, mai puțin apa, care se adaugă treptat în funcție de consistența dorită. 
  5. Se pasează totul până când obțineți o pastă asemănătoare maionezei. 
  6. Verdeața se toacă fin și se adaugă la final. 
  7. Maioneza poate fi folosita pe post de sos, situație în care se pune mai multă apă.
  8. Pentru copiii mai mari se poate adăuga un praf de sare sau piper, după gust. 

Această maioneză din caju poate fi păstrată la frigider într-un vas de sticlă închis timp de 4-5 zile.

 Sursă foto: https://flic.kr/p/6Jdaoy