plăcinţele cu măr 1 an

Plăcinţele cu măr (de la 1 an)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Mai bune decât plăcintele cu măr sunt doar aceste plăcinţele cu măr, bune de ţinut cu mânuţa. Sunt gustoase, aromate și sănătoase.

Mai bune decât plăcintele cu măr sunt doar aceste plăcinţele cu măr, bune de ţinut cu mânuţa. Sunt gustoase, aromate și sănătoase.

Plăcinţele cu măr

placintele cu mar

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 250 g făină de grâu
– 120 g unt de casă
– un vârf de cuţit de sare
– 60 ml apă rece
– 2 mere
– o linguriţă de stevia pulbere sau alt îndulcitor natural
– un praf de scorţişoară
– 1 ou pentru uns
stevia pudră pentru ornat

Mod de preparare:
Se face un aluat din făină, untul rece şi sare. Se frământă totul pentru a obţine o compoziţie sfărâmicioasă. La final se adaugă şi cei 60 ml de apă rece şi se frământă. Compoziţia obţinută se împachetează în hârtie de copt şi se tine la frigider pentru o oră.
Între timp se decojesc cele 2 mere şi se dau pe răzătoarea mare. Se pune puţin unt într-o tigaie şi se sotează merele şi scorţişoara timp de 1-2 minute pentru a se înmuia.
După ce a trecut o oră se scoate aluatul de la frigider. Se întinde o foaie subţire pe suprafaţa de lucru presărată cu făină. Se decupează forme rotunde cu o cană sau un pahar. Discurile obţinute ar trebui sa fie de 5- 7 cm ca mărime.
În mijlocul fiecărui disc se pune câte puţină compoziţie din mere. Se acoperă apoi cu alt disc de aluat şi se lipesc marginile plăcinţelelor apăsându-le cu furculiţa. Folosind un cuţit, puteţi face două crestături deasupra în formă de cruce. Se bate oul într-un bol şi se ung toate plăcinţelele folosing un penson.

Se aşează plăcinţelele pe hârtie de copt în tavă. Se coc în cuptorul încins în prealabil pentru 25-30 de minute.

Sursa foto: https://flic.kr/p/5KG728

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se face un aluat din făină, untul rece şi sare. 
  2. Se frământă totul pentru a obţine o compoziţie sfărâmicioasă. 
  3. La final se adaugă şi cei 60 ml de apă rece şi se frământă. 
  4. Compoziţia obţinută se împachetează în hârtie de copt şi se ține la frigider pentru o oră.
  5. Între timp se decojesc cele 2 mere şi se dau pe răzătoarea mare. 
  6. Se pune puţin unt într-o tigaie şi se sotează merele şi scorţişoara timp de 1-2 minute pentru a se înmuia.
  7. După ce a trecut o oră se scoate aluatul de la frigider.
  8. Se întinde o foaie subţire pe suprafaţa de lucru presărată cu făină. 
  9. Se decupează forme rotunde cu o cană sau un pahar. Discurile obţinute ar trebui sa fie de 5- 7 cm ca mărime.
  10. În mijlocul fiecărui disc se pune câte puţină compoziţie din mere.
  11. Se acoperă apoi cu alt disc de aluat şi se lipesc marginile plăcinţelelor apăsându-le cu furculiţa.
  12.  Folosind un cuţit, puteţi face două crestături deasupra în formă de cruce. Se bate oul într-un bol şi se ung toate plăcinţelele folosing un penson.
  13. Se aşează plăcinţelele pe hârtie de copt în tavă. Se coc în cuptorul încins în prealabil pentru 25-30 de minute.

Comentarii