piure de cartofi dulci cu măr și banană 7 luni

Piure de cartofi dulci cu măr și banană (de la 7 luni)

de Cititor
Masă

Cină

Fel de mâncare

Piure

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Cititorii noștri sunt foarte harnici 🙂 Iată o nouă rețetă potrivită pentru cei mai mici – piure de cartofi dulci cu măr și banană.

Cititorii noștri sunt foarte harnici 🙂 Iată o nouă rețetă potrivită pentru cei mai mici – piure de cartofi dulci cu măr și banană.

Piure de cartofi dulci cu măr și banană

piure de cartofi dulci

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 cartof dulce
– 1 măr
– 1 banană
– o mână de fulgi de cocos (opțional, în funcție de vârsta copilului)
– 1 lingură de unt
scorțișoară
– 50 ml apă
– puțin ghimbir ras (opțional, în funcție de vârsta copilului)
– coajă de lămâie rasă (opțional, în funcție de vârsta copilului)

Mod de preparare:
Cartoful dulce se curăță de coajă, se taie bastonașe subțiri și scurte. Mărul se curăță de sâmburi și se taie de asemenea cubulețe mici. Banana decojită se taie felii rotunde subțiri. Într-o crăticioara / bol de sticlă termorezistent se pun pe rând cartoful, mărul și banana. Se pudrează cu scorțișoară, se pun ghimbirul si coaja de lămâie rase, se toarnă apa, iar deasupra untul în fâșii subțiri. Recipientul se acoperă cu un capac termorezistent și se dă la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute, până se înmoaie cartoful. Se scoate din cuptor, se pasează cu o furculiță și se încorporează fulgii de cocos.

Sursă foto: http://flic.kr/p/8xS7Ai

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cartoful dulce se curăță de coajă, se taie bastonașe subțiri și scurte. 
  2. Mărul se curăță de sâmburi și se taie de asemenea cubulețe mici. Banana decojită se taie felii rotunde subțiri. 
  3. Într-o crăticioara / bol de sticlă termorezistent se pun pe rând cartoful, mărul și banana. 
  4. Se pudrează cu scorțișoară, se pun ghimbirul si coaja de lămâie rase, se toarnă apa, iar deasupra untul în fâșii subțiri. 
  5. Recipientul se acoperă cu un capac termorezistent și se dă la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute, până se înmoaie cartoful. 
  6. Se scoate din cuptor, se pasează cu o furculiță și se încorporează fulgii de cocos.

Comentarii