Mere coapte cu sos de cireșe

Mere coapte cu sos de cireșe (după 3 ani)

de Sorin
Masă

Desert

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

60

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

8 porții

Desertul preferat al serilor de iarnă petrecute la bunici: mere coapte cu sos de cireșe. Sosul rece de cireșe, face din el un preparat ideal și pe timp de vară. Poftă bună!

Desertul preferat al serilor de iarnă petrecute la bunici: mere coapte cu sos de cireșe. Sosul rece de cireșe cu mentă, face din el un preparat ideal și pe timp de vară.

Mere coapte cu sos de cireșe

Mere coapte cu sos de cireșe

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. În primul rând începem prin a prepara crema de caju: se mixează untul cu zahărul, nucile caju măcinate, hidratate în prealabil și miezul de la vanilie până când acesta devine cremos (aproximativ 3 minute). 
  2. Se va adăuga în fir subțire oul bătut mixând continuu până devine o pastă omogenă. 
  3. La final, se va încorpora făina. Se va obține o cremă de caju groasă care stă pe lingură destul de mult (dacă vă rămâne umplutură o puteți păstra la frigider pentru o altă tură de mere umplute).
  4. Merelor le tăiați un capac deasupra. 
  5. Apoi le scoateți cotorul folosind ustensila de scos cotoare și stropiți interiorul și capacul cu suc de lămâie. 
  6. Așezați merele într-o tavă și umpleți cu crema de caju. 
  7. Se așază capacele pe cremă, dacă ați păstrat codițele merelor le puteți înfige la locul lor. Puneți puțin unt pe fiecare măr.
  8. Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius și se coc merele preț de 35-40 de minute.
  9. Umplutura va curge puțin pe marginea merelor. 
  10. Merele sunt gata când crema care se vede pe lângă capacul mărului e ușor rumenă.
  11. Sosul de cireșe se va prepara astfel: se scot sâmburii de la aproximativ 1 kg de cireșe, după care se pun la fiert cu 1,25 l de apă alături de 2 linguri de zahăr brun pentru aproximativ 15 minute. 
  12. După ce au fiert cireșele separăm pulpa de apa în care au fiert și mixăm până devine o pastă. 
  13. Sucul de la cireșe îl puteți servi rece și cu o frunză de mentă.
  14. Merele se servesc calde și se pot presăra fulgi de caju.   Poftă bună!
În primul rând începem prin a prepara crema de caju: se mixează untul cu zahărul, nucile caju măcinate, hidratate în prealabil și miezul de la vanilie până când acesta devine cremos (aproximativ 3 minute). Se va adăuga în fir subțire oul bătut, mixând continuu până devine o pastă omogenă. La final, se va încorpora făina. Se va obține o cremă de caju groasă, care stă pe lingură destul de mult (dacă vă rămâne umplutură o puteți păstra la frigider pentru o altă tură de mere umplute).

Merelor le tăiați un capac deasupra. Apoi le scoateți cotorul folosind ustensila de scos cotoare și stropiți interiorul și capacul cu suc de lămâie. Așezați merele într-o tavă și umpleți merele cu crema de caju. Se așează capacele pe cremă, dacă ați păstrat codițele merelor le puteți înfige la locul lor. Puneți puțin unt pe fiecare măr.
Se încinge cuptorul la 180 de grade celsius și se coc merele preț de 35-40 de minute. Umplutura va curge puțin pe marginea merelor. Merele sunt gata când crema care se vede pe lângă capacul mărului e ușor rumenă.
Sosul de cireșe se va prepara astfel: se scot sâmburii de la aproximativ 1 kg de cireșe, după care se pun la fiert cu 1,25 l de apă alături de 2 linguri de zahăr brun pentru aproximativ 15 minute. După ce au fiert cireșele separăm pulpa de apa în care au fiert cireșele, se va mixa până devine o pastă. Sucul de la cireșe il puteți servi rece și cu o frunză de mentă.

Merele se servesc calde și se pot presăra fulgi de caju.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Comentarii