Supă cremă de pătrunjel – ideală primăvara. Ce ziceți să ne folosim puțin de iubitul nostru pătrunjel și să facem o supă cremă?
Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofilă, calciu și mai multă vitamina C decât citricele. Dar și multe alte substanțe nutritive esențiale. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește capacitatea de asimilare și de sintetizare a substanțelor nutritive a majorității organelor. Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor. Acest nutrient aduce multiple beneficii ficatului și protejează plămânii și colonul. Betacarotenul este transformat de organism în vitamina A, un nutrient important pentru un sistem imunitar puternic.
Ingrediente
Paşii necesari preparării
Adulții sau copiii mai mari de 4 ani pot servi supa cu hrean proaspăt ras, iar pentru cei mai mici de 1 an, puteți omite zeama de lămâie, smântâna și untul de cocos.
Poftă bună!
Sursă foto: Diversificare.ro