supă cremă de pătrunjel 1 an

Supă cremă de pătrunjel (de la 1 an)

de Sorin
Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Supă cremă de pătrunjel – că tot a venit primăvara, ce ziceți să ne folosim puțin de iubitul nostru pătrunjel și să facem o supă cremă?

Supă cremă de pătrunjel – că tot a venit primăvara, ce ziceți să ne folosim puțin de iubitul nostru pătrunjel și să facem o supă cremă?

Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofilă, calciu și mai multă vitamina C decât citricele, dar și multe alte substanțe nutritive esențiale. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește capacitatea de asimilare și de sintetizare a substanțelor nutritive a majorității organelor. Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor. Acest nutrient aduce multiple beneficii ficatului și protejează plămânii și colonul. Betacarotenul este transformat de organism în vitamina A, un nutrient important pentru un sistem imunitar puternic.

Supă cremă de pătrunjel

IMG_0126

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– zeama de la o lămâie
– 1 litru supă de legume
– 200ml smântână de cocos / smântână de gătit (nefermentată)
– 1 ceapă albă
– 2 căței de usturoi
– 3 linguri unt de cocos
– 4 legături mari de pătrunjel
sare de Himalaya
piper

Mod de preparare:
Se pune la fiert 1 litru de apă într-o oală. Când dă în clocot adăugați pătrunjelul și îl lăsați maxim un minut până când se înmoaie și culoarea lui se schimbă în verde deschis. Se scurge și se adaugă într-un bol cu apă rece pentru un minut. Stoarcem bine de apă pătrunjelul și îl tocăm.

Sotăm usturoiul și ceapa cu sare și piper în untul încins, într-o tigaie adâncă, la foc mediu, timp de 5-6 minute. Adăugăm supa concentrată de legume și smântâna de cocos / gătit și lăsăm să fiarba la foc mic, timp de 15-20 minute, până lichidul începe să scadă.
Adăugăm pătrunjelul tocat și mai gătim 5-6 minute. Transferăm supa în blender și pasăm până devine de consistența unui piure.

Adulții sau copiii mai mari de 4 ani pot servi supa cu hrean proaspăt ras, iar pentru cei mai mici de 1 an, puteți omite zeama de lămâie, smântâna și untul de cocos.
Poftă bună!

Foto: www.diversificare.ro

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune la fiert 1 litru de apă într-o oală. 
  2. Când dă în clocot adăugați pătrunjelul și îl lăsați maxim un minut până când se înmoaie și culoarea lui se schimbă în verde deschis. 
  3. Se scurge și se adaugă într-un bol cu apă rece pentru un minut. 
  4. Stoarcem bine de apă pătrunjelul și îl tocăm.
  5. Sotăm usturoiul și ceapa cu sare și piper în untul încins, într-o tigaie adâncă, la foc mediu, timp de 5-6 minute. 
  6. Adăugăm supa concentrată de legume și smântâna de cocos / gătit și lăsăm să fiarba la foc mic, timp de 15-20 minute, până lichidul începe să scadă.
  7. Adăugăm pătrunjelul tocat și mai gătim 5-6 minute. 
  8. Transferăm supa în blender și pasăm până devine de consistența unui piure.
  9. Adulții sau copiii mai mari de 4 ani pot servi supa cu hrean proaspăt ras, iar pentru cei mai mici de 1 an, puteți omite zeama de lămâie, smântâna și untul de cocos. Poftă bună!

Comentarii