Salată de sfeclă coaptă – delicioasă și sănătoasă numai bună de mâncat ca atare sau ca și garnitură. Apreciată de copii și de adulți. Poftă bună!
Salată de sfeclă coaptă – delicioasă și sănătoasă numai bună de mâncat ca atare sau ca și garnitură. Apreciată de copii și de adulți.Poftă bună!
Ingrediente:
– o sfeclă roșie potrivită
– 1/2 avocado bine copt
– câteva felii de brânză tofu (sau brânză feta)
– zeamă de lămâie după gust
– o linguriță de ulei de măsline
Mod de preparare:
Sfecla se spală bine și se lasă în cuptorul încins la 180 de grade pentru o oră jumătate sau până se înmoaie. După ce s-a răcit, se curăță de coajă și se dă pe răzătoare sau se mărunțește în robotul de bucătărie, după preferință.
Se adaugă avocado tăiat cubulețe, uleiul de măsline și zeama de lămâie și se amestecă bine. Dacă folosiți robotul de bucătărie, pulsați doar de câteva ori pentru a nu zdrobi foarte tare avocado. La final se adaugă brâza tofu tăiată cubulețe.
Sursă foto: http://flic.kr/p/bdSV3n
Comentarii