conopidă coaptă 10 luni

Conopidă coaptă

de Andreea
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Un mod aromat de a prezenta conopida celor mici: conopidă coaptă. Se vor putea juca cu ea, strânge în mână, ronțăi și sperăm și înfuleca.

 Un mod aromat de a prezenta conopida celor mici: conopidă coaptă. Se vor putea juca cu ea, strânge în mână, ronțăi și sperăm și înfuleca.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Încălzim cuptorul la 180 de grade celsius.
  2. Desprindem din conopidă înflorescențele, una câte una. Într-un castron punem buchețelele de conopidă, uleiul de măsline și condimentele și le amestecăm bine. * Pentru a avea ca rezultat buchețele mai crocante, spălăm conopida apoi o uscăm bine cu un prosop de hârtie sau o lăsăm la uscat. Dacă nu procedăm astfel, apa va înmuia conopida.
  3. Așezăm conopida condimentată pe o tavă, într-un singur strat, și lăsăm să se coacă în jur de 20-30 de minute. Amestecăm la jumătatea timpului. Ne dăm seama că e gata conopida când marginile încep să se facă aurii.
Conopida va fi ușor crocantă, dar coaptă. În acest fel copiii o pot consuma ca un finger-food aromat. Se poate face și pastă pentru copiii ce încă preferă mâncarea pasată.

O putem servi cu pastă de ardei copți sau cu pesto de ardei copți. Noi am servit-o alături de un pește la grătar. De câte ori avem pește mă gândesc fie la broccoli, fie la conopidă alături.