Somon la cuptor cu piure de broccoli (9-12 luni)

Ingrediente:
– 100g somon proaspăt
– 3 buchețele de broccoli
– 1 morcov
– 1 pătrunjel rădăcină
– 1 linguriță pătrunjel verde
– 2-3 crenguțe de cimbru
– 1-2 crenguțe de busuioc
– 1-2 boabe de ienibahar

Mod de preparare:
Într-o tavă mică se pune o bucată de folie de aluminiu și una de hârtie de copt. Pe hârtia de copt se așează peștele împreună cu crenguțele de cimbru, busuioc și boabele de ienibahar, astfel încât savoarea plantelor aromatice să cuprindă întreaga bucată de somon.

Se strânge în jurul somonului hârtia de copt și apoi cea de aluminiu și se pune în cuptorul pre-încălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute.

Între timp se pregătesc broccoli-ul, morcovul și pătrunjelul rădăcină la aburi. După ce sunt gata se pasează și se amestecă cu pătrunjelul verde tăiat mărunt.

Peștele se poate servi separat de legume sau împreună, depinzând de gusturile și preferințele micuțului.

Update: Materialul video cu prepararea rețetei din cadrul emisiunii Totul despre mame

Author: Eugenia

Înainte de orice, sunt mama a 2 copii mâncăcioși și jucăuși. Le mulțumesc că au (re)adus în viața noastră de părinți ocupați mâncarea sănătoasă, gustoasă și preparată în casă.

Share This Post On
  • Poza atașată este o dedicație specială pentru Adriana 🙂 Așa arăta somonul pregătit ieri Moacei mele.