prăjitură cu vișine 3 ani

Prăjitură cu vișine (de la 3 ani)

de Oana M
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O prăjitură cu vișine este oricând binevenită. Rețeta este simplă, iar dacă ai deja fructele în congelator, cu atât mai bine!

O prăjitură cu vișine este oricând binevenită. Rețeta este simplă, iar dacă ai deja fructele în congelator, cu atât mai bine!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se separă albușurile de gălbenușuri. 
  2. Cele din urmă se bat cu mixerul până se întăresc bine, apoi se adaugă zahărul treptat și se mixează până când zahărul este aproape topit, iar compoziția se apropie de consistența unei bezele.
  3. Între timp, dacă aveți vișine congelate, este momentul să le scoateți din congelator și să le puneți într-o sită la scurs. 
  4. După ce s-au decongelat, puneți peste vișine lingura de pesmet care are rolul de a absorbi din zeamă.
  5. Desfaceți gălbenușurile cu o furculiță și bateți un pic ca pentru omletă, presărând puțină sare.
  6.  Încorporați apoi gălbenușurile și albușurile bătute spumă, adăugați făina în ploaie, bicarbonatul și uleiul.
  7. Tapetați tava cu hârtie de copt și tunați compoziția.
  8. Deasupra, așezați cu grijă vișinele astfel încât să acoperiți uniform întreaga suprafață.
  9. Lăsați la cuptor până trece testul scobitorii. 
  10. La mine a durat aproximativ 40 de minute în cuptorul încins în prealabil, la o temperatură de 170 de grade.

Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri. Cele din urmă se bat cu mixerul până se întăresc bine, apoi se adaugă zahărul treptat și se mixează până când zahărul este aproape topit, iar compoziția se apropie de consistența unei bezele.

Între timp, dacă aveți vișine congelate, este momentul să le scoateți din congelator și să le puneți într-o sită la scurs. După ce s-au decongelat, puneți peste vișine lingura de pesmet care are rolul de a absorbi din zeamă.

Desfaceți gălbenușurile cu o furculiță și bateți un pic ca pentru omletă, presărând puțină sare. Încorporați apoi gălbenușurile și albușurile bătute spumă, adăugați făina în ploaie, bicarbonatul și uleiul.

Tapetați tava cu hârtie de copt și tunați compoziția. Deasupra, așezați cu grijă vișinele astfel încât să acoperiți uniform întreaga suprafață.

Lăsați la cuptor până trece testul scobitorii. La mine a durat aproximativ 40 de minute în cuptorul încins în prealabil, la o temperatură de 170 de grade.

Comentarii