Trenuleț cu legume 7 luni

Trenuleț cu legume

Masă

Finger food

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

10

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

1 porție

La diversificare, apare o nouă grijă – oare mănâncă? Pentru o farfurie jucăușă, colorată și plină de nutrienți, îți recomand un trenuleț cu legume!

Atunci când începi diversificarea, apar griji noi: oare mănâncă suficient, oare mănâncă suficient de diversificat pentru a-și lua toți nutrienții necesari din mâncare? Oare mănâncă suficient de mult și cu placere? Pentru o farfurie jucăușă și colorată, îți recomand acest trenuleț cu legume! Cu siguranță, va fi un succes!

La mine toate s-au anulat în momentul în care bucuria lui atunci când îl așezam la masă era să “măture” tot din farfurie. Oh, nu, nu vă gândiți că le-ar fi mâncat. Le arunca pe jos sistematic, de la stânga la dreapta :).

Așa că aveam 2-3 rezerve gata să ia locul pe taviță în speranța că din toate poate va mânca și el ceva.

La un moment dat, am observat că este foarte atras de ochii jucăriilor și am profitat de acest detaliu. M-am specializat, așadar, în realizarea unor farfurii pline de culoare și imaginație. A fost singura șansă pe care am avut-o la îndemână pentru a-l determina să și mănânce. Și dacă le condimentam cu câte o poveste, aveam succesul garantat!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Roșiile și castravetele se folosesc în stare crudă.
  2. Lintea se pune la înmuiat peste noapte și apoi se fierbe.
  3. Cartoful, conopida, morcovul și sfecla se fierb la abur. De preferat, sfecla să fie fiartă separat astfel încât să nu coloreze și celelalte legume. 
  4. Se aranjează farfuria ca în imagine sau după propria imaginație. 
Simplu, rapid și de efect. Distracție plăcută!

Sursă foto: Diversificare.ro