Sfeclă coaptă cu măghiran și usturoi 12 luni

Sfeclă coaptă cu măghiran și usturoi

de Sorin
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Dulceața sfeclei și aroma puternică a usturoiului sunt o combinație reușită!

Sfeclă coaptă cu măghiran și usturoi este un preparat senzațional! Atât ca fel de sine stătător alături de chifteluțe vegetale, lângă pește, cât și în componența unui platou de antreuri.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăță sfecla, iar dacă nu se găsesc rădăcini mici, de mărimea unui ou, se poate tăia în felii de 1 cm grosime și cu latura de aproximativ 4 cm.
  2. Cuptorul se preîncălzește la 200 de grade Celsius.
  3. Luați o hârtie de copt, de aproximativ 1,5 m, o împăturiți în două pentru a-i dubla grosimea și o umeziți bine sub jet de apă.
  4. Se așază în mijlocul foii sfecla, împreună cu măghiranul și usturoiul zdrobit ușor cu lama cuțitului. 
  5. Se asezonează cu sare și piper negru proaspăt măcinat, apoi se sigilează bine pachetul de hârtie, ridicând colțurile și marginile foliei, orientându-le spre centru. Se pot folosi scobitori umezite pentru a prinde bine colțurile hârtiei.
  6. Înainte de a sigila pachetul, se adaugă oțetul și uleiul de măsline.
  7. Se introduce pachetul plin cu ingrediente în cuptorul încins pe o tavă și se gătește aproximativ 1 oră, până când sfecla devine fragedă. Verificați preparatul periodic și stropiți pachetul cu apă la nevoie.
  8. Sfecla se poate servi și simplă, alături de pește, dar se potrivește de minune și cu fasolea boabe.
Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro