Mascotă cu migdale și curmale 1 an

Mascotă cu migdale și curmale (de la 1 an)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

10

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Această mascotă cu migdale şi curmale este un desert delicios, bigat în potasiu, care va fi, cu siguranţă, pe placul celor mici.

Această mascotă cu migdale şi curmale este un desert delicios, bogat în potasiu, care va fi, cu siguranţă, pe placul celor mici.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Am creat această rețetă din dorința de a combina câteva surse importante de potasiu într-un desert delicios. Cele mai importante surse de potasiu folosite aici sunt: banana, curmalele și pudra de carob.
  2. Se introduc în robotul de bucătărie migdalele, mierea, semințele de chia, vanilia, oul, apa și se mixează câteva secunde până obțineți un aluat omogen. 
  3. Turnați aluatul într-o formă unsă și tapetată, iar apoi introduceți-l în cuptor pentru 20 de minute la 170 de grade Celsius.
  4. Cât timp se coace aluatul, faceți o cremă din banană, curmale și pudră de carob (le introduceți și pe acestea în robotul de bucătărie și le mixați până devin pastă).
  5. Scoateți aluatul din cuptor și, cu ajutorul unui pahar, decupați-l în forme rotunde. 
  6. Deasupra fiecărei bucățele turnați crema obținută mai sus. 
  7. Durează aproxiamiv 30 minute întreg procesul, iar rezultatul este peste așteptările celor mici.
Am creat această rețetă din dorința de a combina câteva surse importante de potasiu într-un desert delicios. Cele mai importante surse de potasiu folosite aici sunt: banana, curmalele și pudra de carob.

Se introduc în robotul de bucătărie migdalele, mierea, semințele de chia, vanilia, oul, apa și se mixează câteva secunde până obțineți un aluat omogen. Turnați aluatul într-o formă unsă și tapetată, iar apoi introduceți-l în cuptor pentru 20 de minute la 170 de grade Celsius.

Cât timp se coace aluatul, faceți o cremă din banană, curmale și pudră de carob (le introduceți și pe acestea în robotul de bucătărie și le mixați până devin pastă).

Scoateți aluatul din cuptor și, cu ajutorul unui pahar, decupați-l în forme rotunde. Deasupra fiecărei bucățele turnați crema obținută mai sus. Durează aproxiamiv 30 minute întreg procesul, iar rezultatul este peste așteptările celor mici.

www.biodieta.ro