prăjituri cu migdale și cocos la rece 1 an

Prăjituri cu migdale și cocos la rece (de la 1 an)

Masă

Desert

Dietă

Raw

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Aceste delicioase prăjituri cu migdale și cocos la rece conțin doar ingrediente crude. Astfel, toate substanțele nutritive se păstrează, în beneficiul prichindeilor.

Aceste delicioase prăjituri cu migdale și cocos la rece conțin doar ingrediente crude. Astfel, toate substanțele nutritive se păstrează, în beneficiul prichindeilor. Aceste prăjituri cu migdale și cocos la rece sunt pline vitamine și minerale!

Prăjituri cu migdale și cocos la rece

prajiturele cu cacao ;i sap;uni

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
pentru laptele de migdale:
–  250 g migdale
– 6 curmale fără sâmburi
– 1 litru apă
– puțină sare

pentru prăjituri:
– o jumătate din migdalele obținute după strecurarea laptelui de migdale
–  150 g mure zdrobite cu furculita
– 4 curmale ținute 15 minute în apă apoi zdrobite
– 3-4 linguri fulgi de cocos
– 4 linguri de miere
– 8-10 lg de cocos pentru pudrare

Mod de preparare:

Lapte de migdale:
Se lasă migdalele peste noapte la înmuiat în apă.
A doua zi, curmalele se pun pentru 15 minute la înmuiat în apă rece. Migdalele se scurg și se pun în blender, se adaugă 1 l apă, curmale înmuiate, sarea. Se mixează bine și se strecoară printr-o sită. Se păstrează la frigider.

Prăjituri:
Se pun curmalele în apă timp de 15 minute, după care se scurg și se  mixează sau se zdrobesc cu furculița pentru a deveni pastă. Se amestecă pasta de curmale, migdalele, murele, mierea și fulgii de cocos. Se modelează prăjiturele rotunde sau sferice și se tăvălesc prin fulgi de cocos. Se pun la frigider pentru 30 de minte și sunt gata. Se servesc în aceeași zi ca gustare sau desert.
Sugestie: Laptele de migdale se poate servi și cu cereale (pentru copii) sau turnat în cafea (pentru părinți).
Aceste prăjituri cu migdale și cocos la rece sunt pline vitamine și minerale!

Sursa foto: https://flic.kr/p/eeqbp4

Ingrediente

  • Ingrediente: pentru laptele de migdale: 250 g migdale
  • 6 curmale, fără sâmburi
  • 1 litru apă
  • puțină sare
  • Ingrediente pentru prăjituri: 150 g mure, zdrobite cu furculița, o jumătate din migdalele obținute după strecurarea laptelui de migdale, 4 curmale ținute 15 minute în apă apoi zdrobite
  • 3-4 linguri fulgi de cocos
  • 4 linguri de miere
  • 8-10 lg de cocos, pentru pudrare

Paşii necesari preparării

  1. Lapte de migdale:  Se lasă migdalele peste noapte la înmuiat în apă.
  2. A doua zi, curmalele se pun pentru 15 minute la înmuiat în apă rece. 
  3. Migdalele se scurg și se pun în blender, se adaugă 1 l apă, curmale înmuiate, sarea. 
  4. Se mixează bine și se strecoară printr-o sită. 
  5. Se păstrează la frigider.
  6. Prăjituri: Se pun curmalele în apă timp de 15 minute, după care se scurg și se  mixează sau se zdrobesc cu furculița pentru a deveni pastă. 
  7. Se amestecă pasta de curmale, migdalele, murele, mierea și fulgii de cocos. 
  8. Se modelează prăjiturele rotunde sau sferice și se tăvălesc prin fulgi de cocos. 
  9. Se pun la frigider pentru 30 de minte și sunt gata. 
  10. Se servesc în aceeași zi ca gustare sau desert.
  11. Sugestie: Laptele de migdale se poate servi și cu cereale (pentru copii) sau turnat în cafea (pentru părinți).

Comentarii