prăjitură la rece 1 an

Prăjitură la rece (de la 1 an)

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Uneori copiii vor prăjituri însă nu tot timpul ele sunt potrivite vârstei lor astfel că ne-am gândit la variante potrivite oricărei vârste. Iată una – prăjitură la rece.

Uneori copiii vor prăjituri însă nu tot timpul ele sunt potrivite vârstei lor astfel că ne-am gândit la variante potrivite oricărei vârste. Iată una – prăjitură la rece.

Prăjitură la rece

4505029621_dacdf877fa_z

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ingrediente:
– 250 gr alune de pădure (crude, nesărate)
– 2-3  linguri ulei de cocos
– 1 lingură pudră de roşcove
– 2 fructe avocado mari
– 1 banană
– 2 linguri de sirop de agave (sau miere)
– 2 linguri de pudră de cacao (pentru copiii mai mari de 2 ani)
– 200 gr nucă de cocos
– seminţele de la o rodie

Mod de preparare:
Alunele de padure se zdrobesc cu sucitorul sau în mojar şi se amestecă într-un vas cu uleiul de cocos şi cu pudra de roşcove până se obţine un amestec uniform, brun închis. Se modelează într-o formă de tort cu fund detaşabil şi se lasă la frigider 2-3 ore pentru ca uleiul de cocos să se întărească şi să rezulte un blat ferm.

Se decojește avocado şi se taie bucăţele. Banana se decojește şi se rupe bucăţi. Crema de ciocolată se pregăteşte mixând bine cocosul, avocado şi banana până se obţine o cremă mai tare în care se amestecă apoi pudra de cacao (aceasta poate fi înlocuită cu pudră de roşcove) şi siropul de agave.

Se scoate blatul de alune şi se întinde crema de ciocolată peste acesta. Se scoate prăjitura din formă şi se decorează cu rodie.

Se păstrează la frigider până la servire.

Sursa foto: https://flic.kr/p/7S6smv

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Alunele de padure se zdrobesc cu sucitorul sau în mojar şi se amestecă într-un vas cu uleiul de cocos şi cu pudra de roşcove până se obţine un amestec uniform, brun închis. 
  2. Se modelează într-o formă de tort cu fund detaşabil şi se lasă la frigider 2-3 ore pentru ca uleiul de cocos să se întărească şi să rezulte un blat ferm.
  3. Se decojește avocado şi se taie bucăţele. Banana se decojește şi se rupe bucăţi. 
  4. Crema de ciocolată se pregăteşte mixând bine cocosul, avocado şi banana până se obţine o cremă mai tare în care se amestecă apoi pudra de cacao (aceasta poate fi înlocuită cu pudră de roşcove) şi siropul de agave.
  5. Se scoate blatul de alune şi se întinde crema de ciocolată peste acesta. Se scoate prăjitura din formă şi se decorează cu rodie.
  6. Se păstrează la frigider până la servire.