terci de ovăz sau oatmeal 1 an

Terci de ovăz sau oatmeal (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Gustare

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

10

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Farmecul acestui mic dejun consistent este că te poți juca cu ingredientele, condimentele, îndulcitorii – terci de ovăz sau oatmeal.

Farmecul acestui mic dejun consistent este că te poți juca cu ingredientele, condimentele, îndulcitorii – terci de ovăz sau oatmeal.

Terci de ovăz sau oatmeal

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– o ceașcă de fulgi de ovăz (nu instant)
– 2-3 cești de apă (experimentați)
– 1 linguriță de nucă de cocos răzuită
– 1 lingură de stafide sau merișor uscat
– 2 curmale tăiate
– 1 lingură de nuci (măcinate sau tăiate grosier, în funcție de vârsta copilului)
– scorțișoară
miere
– un praf de sare

Mod de preparare:
Fulgii de ovăz (integrali, din aceia presați) se pun odată cu apa la fiert, pe un foc mediu. Cantitatea de apă variază în funcție de consistența dorită. Pentru un terci mai închegat, 2 cești, pentru o consistență de supă, 3 cești.

După câteva minute începe să spumeze, semn că focul trebuie dat la minim. Adăugați fructele și nucile, praful de sare.

Amestecați și mai lăsați 3-5 minute, până când se îngroașă și se leagă.

În funcție de vârsta copilului îndulciți cu miere* sau alt îndulcitor lichid, pudrați cu scorțișoară.

Se mai poate servi și cu fructe proaspete (căpșune, coacăze, zmeură, banane, piersici), în funcție de anotimp și de vârsta copilului. Se pot presăra și fulgi de migdale sau alte nuci preferate, semințe de in măcinate.

* pentru că mierea de albine devine toxică dacă este încălzită la peste 40 de grade, așteptați ca terciul să se mai răcească înainte de a o adăuga.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Fulgii de ovăz (integrali, din aceia presați) se pun odată cu apa la fiert, pe un foc mediu. 
  2. Cantitatea de apă variază în funcție de consistența dorită. Pentru un terci mai închegat, 2 cești, pentru o consistență de supă, 3 cești.
  3. După câteva minute începe să spumeze, semn că focul trebuie dat la minim. Adăugați fructele și nucile, praful de sare. Amestecați și mai lăsați 3-5 minute, până când se îngroașă și se leagă.
  4. În funcție de vârsta copilului îndulciți cu miere* sau alt îndulcitor lichid, pudrați cu scorțișoară. * pentru că mierea de albine devine toxică dacă este încălzită la peste 40 de grade, așteptați ca terciul să se mai răcească înainte de a o adăuga.
  5. Se mai poate servi și cu fructe proaspete (căpșune, coacăze, zmeură, banane, piersici), în funcție de anotimp și de vârsta copilului. Se pot presăra și fulgi de migdale sau alte nuci preferate, semințe de in măcinate.

Comentarii