fulgi de ovăz cu fructe și iaurt 1 an

Fulgi de ovăz cu fructe și iaurt

de Anca
Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

15

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Fulgi de ovăz cu fructe și iaurt – energie pentru întreaga zi!

Fulgi de ovăz cu fructe și iaurt – o rețetă versatilă, potrivită pentru mic-dejun. Noi am ales să pregătim acest amestec folosind banana. Voi, puteți opta pentru oricare alt fruct care îi este pe plac celui mic. În funcție de vârstă, pot fi: afine, căpșune, zmeură, avocado, etc.

Ingrediente

  • o ceașcă mică fulgi de ovăz, integral (ceașcă mică de cafea)
  • o linguriță stafide
  • 1 banană, medie zdrobită cu furculița
  • 1/2 linguriță scortișoară
  • 1-2 lingurițe nucă, măcinată
  • 100 ml iaurt, simplu, preparat în casă sau cumpărat
  • OPȚIONAL: o linguriță miere, /sirop de arțar

Paşii necesari preparării

  1. Se fierbe o ceașcă și jumătate de apă (aceeași cu care am măsurat fulgii). Se toarnă apa fierbinte peste fulgii de ovăz amestecați cu stafidele. 
  2. Se acoperă și se lasă la înmuiat 15 minute. 
  3. Se scurge apa în care au stat la înmuiat și se clătesc fulgii cu apă curată.
  4. Se adaugă banana zdrobită, nucile, scorțișoara, iaurtul și, eventual, îndulcitorul.
  5. Amestecul rezultat va fi ca o pastă, nefiind necesară pasarea lui.

În plus, dacă eliminați nuca și îndulcitorul, rețeta noastră de fulgi de ovăz cu fructe și iaurt poate fi oferită bebelușilor începând cu vârsta de 8 luni.

Poftă bună!

Sursă foto: http://flic.kr/p/6suCy7