fulgi de ovăz cu fructe și iaurt 1 an

Fulgi de ovăz cu fructe și iaurt

de Anca
Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

15

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Fulgi de ovăz cu fructe și iaurt – O rețetă de cereale cu fructe și iaurt, potrivită pentru masa de seară sau cea de dimineață.

Fulgi de ovăz cu fructe și iaurt – O rețetă de cereale cu fructe și iaurt, potrivită pentru masa de seară sau cea de dimineață.

Fulgi de ovăz cu fructe și iaurt

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– o ceașcă mică de fulgi de ovăz integral (ceașcă mică de cafea)
– o linguriță de stafide
– o banană medie zdrobită cu furculița
– 1/2 linguriță de scorțișoară
– 1-2 lingurițe de nucă măcinată
– 100 ml de iaurt simplu, preparat în casă sau cumpărat
– opțional – o linguriță de miere de albine / sirop de arțar

Mod de preparare:
Se fierbe o ceașcă și jumătate de apă (aceeași cu care am măsurat fulgii). Se toarnă apa fierbinte peste fulgii de ovăz amestecați cu stafidele. Se acoperă și se lasă la înmuiat 15 minute. Se scurge apa în care au stat la înmuiat și se clătesc fulgii cu apă curată.
Se adaugă banana zdrobită, nucile, scorțișoara, iaurtul și, eventual, îndulcitorul.

Amestecul rezultat va fi ca o pastă, nefiind necesară pasarea lui.

Sursă foto: http://flic.kr/p/6suCy7

Ingrediente

  • o ceașcă mică de fulgi de ovăz, integral (ceașcă mică de cafea)
  • o linguriță de stafide
  • 1 banană, medie zdrobită cu furculița
  • 1/2 linguriță de scortișoară
  • 1-2 lingurițe de nucă, măcinată
  • 100 ml de iaurt, simplu, preparat în casă sau cumpărat
  • opțional - o linguriță de miere, de albine / sirop de arțar

Paşii necesari preparării

  1. Se fierbe o ceașcă și jumătate de apă (aceeași cu care am măsurat fulgii). Se toarnă apa fierbinte peste fulgii de ovăz amestecați cu stafidele. 
  2. Se acoperă și se lasă la înmuiat 15 minute. 
  3. Se scurge apa în care au stat la înmuiat și se clătesc fulgii cu apă curată.
  4. Se adaugă banana zdrobită, nucile, scorțișoara, iaurtul și, eventual, îndulcitorul.
  5. Amestecul rezultat va fi ca o pastă, nefiind necesară pasarea lui.

Comentarii