pilaf de mei cu dovlecel și măr 6 luni

Pilaf de mei cu dovlecel și măr (de la 6 luni)

de Carmen
Masă

Prânz

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

O rețetă simplă și ușor acceptată de bebeluși datorită gustului dulce-acrișor – pilaf de mei cu dovlecel și măr.

O rețetă de mei cu dovlecel și măr pe placul bebelușilor și nu numai. O rețetă simplă și ușor acceptată de bebeluși datorită gustului dulce-acrișor – pilaf de mei cu dovlecel și măr.

Pilaf de mei cu dovlecel și măr

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– ½ cană de mei
– 1 dovlecel
– 1 măr dulce

Mod de preparare:
Meiul se spală bine și se pune la fiert la foc mic cu o cană și jumătate de apă pentru aproximativ 20 de minute. Pasați meiul cu furculița și puneți-l la loc pe foc pentru încă 10 minute pentru a se pătrunde mai bine. Este bine să verificaţi în permanenţă nivelul apei pentru a nu se evapora complet.

Dovlecelul și mărul se curăță de sâmburi și coajă (dacă este îmbătrânită) și se pun la fiert în apă sau la abur până se înmoaie ușor. Apoi se amestecă cu meiul fiert și se pasează până se obține textura preferată de bebeluș.

Sursa foto: http://flic.kr/p/6VNcUR

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Meiul se spală bine și se pune la fiert la foc mic cu o cană și jumătate de apă pentru aproximativ 20 de minute. 
  2. Pasați meiul cu furculița și puneți-l la loc pe foc pentru încă 10 minute pentru a se pătrunde mai bine. 
  3. Este bine să verificaţi în permanenţă nivelul apei pentru a nu se evapora complet.
  4. Dovlecelul și mărul se curăță de sâmburi și coajă (dacă este îmbătrânită) și se pun la fiert în apă sau la abur până se înmoaie ușor. 
  5. Apoi se amestecă cu meiul fiert și se pasează până se obține textura preferată de bebeluș.

Comentarii