pilaf cu dovlecel 7 luni

Pilaf cu dovlecel

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Puteți prepara pilaf cu dovlecel după rețeta noastră. Este rapidă și nu trebuie este necesar să se amestece în orez pentru a nu se prinde de oală.

Alexandra ne oferă o rețetă de pilaf cu dovlecel care nu necesită prea mult efort. Este rapidă și nu este nevoie să se amestece în orez pentru a nu se prinde de vas.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală bine orezul.
  2. Ceapa se curăță și se toacă mărunt.
  3. Dovlecelul se spală, se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea mare.
  4. Într-o tigaie se pune uleiul și puțină apă. Se sotează ceapa în tigaie cam 30 de secunde.
  5. Se adaugă apoi dovlecelul și se amestecă.
  6. După ce stă pe foc timp de 1 minut se adaugă orezul. Se mai ține pe foc timp de 1-2 minute.
  7. Se condimentează (dacă este cazul și dacă vârsta copilului permite) cu piper, sare și turmeric. Se amestecă.
  8. Se unge un vas termorezistent cu ulei.
  9. Se pune compoziția din tigaie în vasul termorezistent. Se pune vasul la cuptor pentru a se coace timp de 20 de minute, la foc mediu.

Se servește cald sau rece pe post, de garnitură sau simplu.
Sursă foto: Rice With Zucchini And Curry Photo