Pilaf de hrișcă și legume

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

pilaf de hrișcă și legume 8 luni
Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Pilaf de hrișcă și legume – o combinație delicioasă de hrișcă, legume colorate și aromate, acompaniate de o salată crocantă de varză. Poftă bună!

Această rețetă de pilaf de hrișcă și legume este o combinație delicioasă de… hrișcă și legume colorate și aromate. Le puteți servi alături o salată crocantă de varză pentru o masă de seară copioasă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Hrișca se spală și se pune la hidratat peste noapte.
  2. A doua zi, se aruncă apa în care a stat și se clătește din nou.
  3. Se spală, se curăță și se toacă mărunt ceapa și morcovul, iar ardeiul se taie cubulețe.
  4. Ceapa se gătește pentru 3-5 minute în puțină apă, după care se adaugă hrișca și morcovul.
  5. Se completează cu apă cât să acopere ușor hrișca și se lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, pentru 10 minute din momentul în care începe să fiarbă apa.
  6. Se adaugă ardeiul și mazărea și se mai gătește la foc mic încă 10 minute.
  7. Se verifică dacă hrișca este gătită suficient. Dacă se zdrobește ușor, înseamnă că este gata.
  8. Mărarul se toacă și se amestecă în mâncare, iar când se răcește se stropește cu ulei de măsline.
Pilaful se savurează la masa de seară sau la prânz și poate fi însoțit de o salată cu legume de sezon. Noi am folosit de data aceasta salată de varză, iar combinația a fost excelentă.

Opțional, pentru copiii mai mari de 1 an și pentru adulți se poate pune puțină sare, după gust.

Sursă foto: Diversificare.ro