Pilaf de hrișcă cu ciuperci 1 an

Pilaf de hrișcă cu ciuperci

de Miruna
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Pseudocereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

rapide

Porţii

4 porții

Hrișca este o excelentă proteină vegetală, conține 8 aminoacizi esențiali, inclusiv lizină. De asemenea este o sursă excelentă de mangan, cupru și magneziu precum și de fibre. Este un aliment slab caloric fiind recomandat persoanelor cu probleme de greutate.

Hrișca este un aliment care poate fi preparat atât ca fel principal, cât și ca desert. Vă prezentăm aici o rețetă de pilaf de hrișcă cu ciuperci.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-o tigaie non-aderentă topiți untul. 
  2. Adăugați ceapa și ciupercile și căliți-le 2 minute. 
  3. Adăugați hrisca înmuiată în prealabil timp de 2 ore în apă și lăsați-le să fiarbă circa 20 de minute.
  4.  Raportul trebuie să fie de 2 căni de apă la 1 cană de hrișcă.
  5.  Înainte de a servi, amestecați cu furculița și presărați pătrunjel proaspăt deasupra.

Sursă foto:http://flic.kr/p/7K7eyi

Comentarii