supă cremă de dovleac 1 an

Supă cremă de dovleac (de la 1 an)

de Andreea
Masă

Cină

Fel de mâncare

Supă cremă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Supă cremă de dovleac – copiii nu se vor putea opri la o porție. Și nici nu sunt motive. Sănătoasă și cremoasă, naturală.

Supă cremă de dovleac – copiii nu se vor putea opri la o porție. Și nici nu sunt motive. Sănătoasă și cremoasă, naturală.

Supă cremă de dovleac

 

 

 

 

 

Ingrediente:

– 1 dovleac de 750g-1 Kg (cel în formă de pară, mai puțin dulce, dar aromat)
– 3 morcovi
– 2 cepe
– 2 căței de usturoi
– 1 pătrunjel sau păstârnac
– o felie de țelină rădăcină
– o bucată de ardei
– 2 linguri pastă de tomate sau suc de roșii
– o crenguță de cimbru
– un praf de nucșoră, un praf de boia iute (opțional), sare, piper
– 4 linguri de smântână dulce sau smântână de cocos (opțional)

Mod de preparare:

Ceapa și usturoiul tăiate mărunt se sotează 2 minute apă (opțional și puțin ulei), cât să se înmoaie. Între timp pregătiți dovleacul.

Pentru supă vă recomand să folosiți un dovleac mai puțin dulce. Cel pe care eu îl găsesc potrivit pentru supa aceasta este cel în formă de pară, cu gât lung pentru că este foarte bun la gust, în același timp nu foarte dulce. Acesta se curăță de coajă, i se scot semințele (nu le aruncați) și ațele, apoi se taie cuburi, nu foarte mici.

Peste ceapa și usturoiul sotate se pun celelalte legume (în afară de dovleac) tăiate și ele nu foarte mărunt. Bucata de ardei rămăne intactă. Sărați după gust, apoi adăugăți apa în care vor fierbe toate legumele (cam 1.5-2 litri).
Când legumele sunt aproape fierte, punem și dovleacul tăiat, care fierbe relativ repede.

Se separă legumele de lichid prin strecurare, păstrând într-un vas supa obținută. Ardeiul se aruncă, iar celelalte legume se lasă puțin la răcit. Se mixează bine legumele pănă rezultă o pastă, ajutându-ne cu supa lichidă.
Se amestecă piureul de legume cu restul de supă și se pune totul la fiert din nou. Se lasă pe foc mic până se obține consistența dorită, amestecând din când în când.

În ultimele minute de fierbere se adaugă: pasta de roșii (dacă aveți doar suc, fierbeți mai mult pentru că va subția supa), crenguța de cimbru, praful de nucșoară, boia, sare, piper și smântâna. Scoateți crenguța de cimbru din supă după câteva minute.

Pentru copiii mai mari se servește cu pătrunjel tocat și crutoane cu gust puternic de usturoi.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ceapa și usturoiul tăiate mărunt se sotează 2 minute apă (opțional și puțin ulei), cât să se înmoaie. 
  2. Între timp pregătiți dovleacul. Pentru supă vă recomand să folosiți un dovleac mai puțin dulce. Cel pe care eu îl găsesc potrivit pentru supa aceasta este cel în formă de pară, cu gât lung pentru că este foarte bun la gust, în același timp nu foarte dulce. Acesta se curăță de coajă, i se scot semințele (nu le aruncați) și ațele, apoi se taie cuburi, nu foarte mici.
  3. Peste ceapa și usturoiul sotate se pun celelalte legume (în afară de dovleac) tăiate și ele nu foarte mărunt. Bucata de ardei rămăne intactă. Sărați după gust, apoi adăugăți apa în care vor fierbe toate legumele (cam 1.5-2 litri).
  4. Când legumele sunt aproape fierte, punem și dovleacul tăiat, care fierbe relativ repede.
  5. Se separă legumele de lichid prin strecurare, păstrând într-un vas supa obținută. Ardeiul se aruncă, iar celelalte legume se lasă puțin la răcit. 
  6. Se mixează bine legumele pănă rezultă o pastă, ajutându-ne cu supa lichidă.
  7. Se amestecă piureul de legume cu restul de supă și se pune totul la fiert din nou. Se lasă pe foc mic până se obține consistența dorită, amestecând din când în când.
  8. În ultimele minute de fierbere se adaugă: pasta de roșii (dacă aveți doar suc, fierbeți mai mult pentru că va subția supa), crenguța de cimbru, praful de nucșoară, boia, sare, piper și smântâna. Scoateți crenguța de cimbru din supă după câteva minute.
  9. Pentru copiii mai mari se servește cu pătrunjel tocat și crutoane cu gust puternic de usturoi.

Comentarii