ouă umplute 1 an

Ouă umplute (de la 1 an)

Masă

Finger food

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

15

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Pentru cine s-a plictisit de clasicele ouă umplute avem o reţetă specială. Se prepară imediat, cu foarte puţin efort şi… e cu avocado!

Pentru cine s-a plictisit de clasicele ouă umplute, avem o reţetă specială. Se prepară imediat, cu foarte puţin efort şi … e cu avocado!

Ouă umplute

oua umplute

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 5 ouă
– 1 avocado
– zeamă de la o jumătate de lămâie
– 3 linguri de smântână
– puţină sare

Mod de preparare:
Se fierb ouăle tari. Se răcesc şi se curăţă de coajă. Se taie fiecare ou în două şi se scot gălbenuşurile.
Fructul de avocado se taie în două pe lung şi se scoate sâmburele. Se scoate pulpa fructului cu o lingură şi se pune în vasul de la blender cu gălbenuşurile. Se adaugă zeama de lămâie şi se mixează bine.
Trebuie să obţineţi o pastă omogenă. Se umplu jumătăţile de albuş de ou cu această pastă.
Va rămâne un surplus de umplutură. Aceasta se amestecă cu smântâna pentru a obţine sosul. Se poate înlocui smântâna cu iaurt.
Se aşează ouăle umplute pe o farfurie. Alături se pune sosul obţinut din surplusul de umplutură şi smântână.

Sursa foto: https://flic.kr/p/6t361N

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se fierb ouăle tari. 
  2. Se răcesc şi se curăţă de coajă. 
  3. Se taie fiecare ou în două şi se scot gălbenuşurile.
  4. Fructul de avocado se taie în două pe lung şi se scoate sâmburele. 
  5. Se scoate pulpa fructului cu o lingură şi se pune în vasul de la blender cu gălbenuşurile.
  6. Se adaugă zeama de lămâie şi se mixează bine.
  7. Trebuie să obţineţi o pastă omogenă. 
  8. Se umplu jumătăţile de albuş de ou cu această pastă.
  9. Va rămâne un surplus de umplutură. Aceasta se amestecă cu smântâna pentru a obţine sosul. Se poate înlocui smântâna cu iaurt.
  10. Se aşează ouăle umplute pe o farfurie. Alături se pune sosul obţinut din surplusul de umplutură şi smântână.

Comentarii