Pentru cine s-a plictisit de clasicele ouă umplute, avem o reţetă specială. Se prepară imediat, cu foarte puţin efort şi … e cu avocado!
Paşii necesari preparării
- Se fierb ouăle tari.
- Se răcesc şi se curăţă de coajă.
- Se taie fiecare ou în două şi se scot gălbenuşurile.
- Fructul de avocado se taie în două pe lung şi se scoate sâmburele.
- Se scoate pulpa fructului cu o lingură şi se pune în vasul de la blender cu gălbenuşurile.
- Se adaugă zeama de lămâie şi se mixează bine.
- Trebuie să obţineţi o pastă omogenă.
- Se umplu jumătăţile de albuş de ou cu această pastă.
- Va rămâne un surplus de umplutură. Aceasta se amestecă cu smântâna pentru a obţine sosul. Se poate înlocui smântâna cu iaurt.
Se aşază ouăle umplute pe o farfurie. Alături se pune sosul obţinut din surplusul de umplutură şi smântână.
Sursă foto: https://flic.kr/p/6t361N