roşii umplute cu orez 1 an

Roşii umplute cu orez (de la 1 an)

Masă

Cină

Dietă

Vegane

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pentru o masă savuroasă, sănătoasă şi colorată puteţi prepara aceste delicioase roşii umplute cu orez!

Pentru o masă savuroasă, sănătoasă şi colorată puteţi prepara aceste delicioase roşii umplute cu orez! Vor fi apreciate de cei mici și de cei mari.

Roşii umplute cu orez

rosii umplute

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 8 roşii rotunde, medii
– 200 g orez alb sau brun
– 0 ceapă mare
– 1 morcov
– o legătură de pătrunjel
– 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

pentru sos:
– 6 roşii
– 50 ml ulei de măsline
– puţină sare
piper
– o ceaşcă cu apă sau supă de legume
pesmet


Mod de preparare:
Roşiile se spală apoi li se taie cu un cuţit  partea unde au codiţa. Se scoate miezul din fiecare roşie, se dau cu sare şi se aşează cu gura în jos, la scurs. Între timp se toacă ceapa şi se sotează în apă cu puțin ulei, într-o tigaie mai înaltă sau oală acoperită cu un capac, împreună cu morcovul dat pe răzătoare. Când ceapa s-a înmuiat, se poate adăuga orezul, lăsând tigaia pe foc. După ce orezul s-a rumenit puţin, se adaugă apă sau supă de legume cât să acopere orezul. Orezul se fierbe acum pentru ca roşiile umplute să nu se crape în timpul în care stau la cuptor, la fiert.

Se lasă tigaia pe foc la fiert, se adaugă miezul roşiilor tocat, puţină sare şi pătrunjel tocat mărunt. Compoziţia finală trebuie să fie mai zemoasă, nu tare. Roşiile se iau şi se umplu folosind o lingură. Se aşează toate într-un vas termorezistent. Deasupra roşiilor umplute se presară pesmetul şi se pun la cuptor pentru 15 – 20 min la foc mic.

Separat se opăresc cele 6 roşii pentru sos în apă clocotită şi se decojesc. Apoi se toacă roşiile fără coajă şi se fierb într-o cratiţă împreună cu apa, uleiul de măsline, puţină sare şi piper (opţional). Sosul se serveşte alături de roşiile umplute, fie pe aceeaşi farfurie, fie într-un bol.
Aceste roşii umplute cu orez se servesc calde.

Sursa foto: https://flic.kr/p/nTcPQS

 

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Roşiile se spală apoi li se taie cu un cuţit  partea unde au codiţa. 
  2. Se scoate miezul din fiecare roşie, se dau cu sare şi se aşează cu gura în jos, la scurs.
  3. Între timp se toacă ceapa şi se sotează în apă cu puțin ulei, într-o tigaie mai înaltă sau oală acoperită cu un capac, împreună cu morcovul dat pe răzătoare. 
  4. Când ceapa s-a înmuiat, se poate adăuga orezul, lăsând tigaia pe foc.
  5. După ce orezul s-a rumenit puţin, se adaugă apă sau supă de legume cât să acopere orezul. 
  6. Orezul se fierbe acum pentru ca roşiile umplute să nu se crape în timpul în care stau la cuptor, la fiert.
  7. Se lasă tigaia pe foc la fiert, se adaugă miezul roşiilor tocat, puţină sare şi pătrunjel tocat mărunt. 
  8. Compoziţia finală trebuie să fie mai zemoasă, nu tare. Roşiile se iau şi se umplu folosind o lingură. Se aşează toate într-un vas termorezistent. 
  9. Deasupra roşiilor umplute se presară pesmetul şi se pun la cuptor pentru 15 - 20 min la foc mic.
  10. Separat se opăresc cele 6 roşii pentru sos în apă clocotită şi se decojesc. 
  11. Apoi se toacă roşiile fără coajă şi se fierb într-o cratiţă împreună cu apa, uleiul de măsline, puţină sare şi piper (opţional). 
  12. Sosul se serveşte alături de roşiile umplute, fie pe aceeaşi farfurie, fie într-un bol.
  13. Aceste roşii umplute cu orez se servesc calde.

Comentarii