Prunele se curăță de sâmburi și se "umplu" cu un amestec de zahăr și scorțișoară.
Când sunt gata cartofii, se decojesc și se dau prin răzătoarea mare cât sunt încă calzi.
Adăugăm apoi ouăle, făina și puțin ulei, apoi amestecăm până la omogenizare. Rezultă un aluat foarte lipicios, dar care se lucrează foarte ușor cu mânile umede.
"Fabricarea" găluștelor se poate face în două feluri: fie întindeți o foaie de aluat pe care o tăiați în pătrățele suficient de mari încât să cuprindă o prună, apoi strângeți aluatul din colțuri și rulați până obțineți o bilă, sau, cu mâinile umede, înveliți prunele în aluat și le modelați până obțineți mici mingiuțe.
Găluștele se pun la fiert în apă cu sare și sunt gata când se ridică la suprafață.
Cât timp găluștele fierb, puneți într-o tigaie pesmetul, încălziți-l puțin, adăugați apoi uleiul și zahărul, amestecați continuu, e gata când se rumenește.
După ce scoateți găluștele de la fiert, tăvăliți-le prin acest amestec. Le puteți servi calde sau reci, simple sau acoperite de smântână și dulceață.
Din cantitățile de mai sus rezultă aproximativ 25 de găluște cu prune, care cu siguranță vor fi prea puține!