somon cu ciuperci  1 an

Somon cu ciuperci

de Adina
Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

160

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Somon cu ciuperci Shiitake, sos din ghimbir și condimente indiene. Sănătos și un pic pretențios, un preparat potrivit pentru un eveniment special.

Somon cu ciuperci Shiitake, sos din ghimbir și condimente indiene. Sănătos și un pic pretențios, un preparat potrivit pentru un eveniment special.

Ingrediente

  • 4 bucăți medii de file somon
  • 6 ciuperci, Shiitake medii proaspete, opărite pentru 15 minute (păstrați și apa în care le-ați introdus); se pot folosi și ciuperci Shiitake uscate
  • 100 g varză, chinezească tăiată fâșii
  • 1 praz, tăiat mărunt
  • 1 ceapă, medie, tăiată solzișori
  • 2 căței usturoi, tăiați mărunt
  • 1 linguriță ghimbir, proaspăt dat pe răzătoarea mică
  • 200 ml supă, de bază (http://diversificare.ro/retete/2013/09/supa-de-baza-de-legume-de-la-8-luni/)
  • 1 linguriță ingrediente asiatice ( curry, sau altceva)
  • 1 linguriță amidon
  • 150 ml suc portocale
  • sare, și
  • piper, după vârstă și după gust

Paşii necesari preparării

  1. Sos: Sotați ceapa în puțină apă într-o cratiță medie la foc mic timp de aproximativ 5 minute amestecând frecvent. 
  2. Adăugați ghimbirul și usturoiul și continuați să amestecați pentru încă un minut. 
  3. Adăugați supa de bază, condimentele asiatice și sucul de portocale. 
  4. Fierbeți la foc mic timp de 15 minute, pe urmă luați lichidul de pe foc și strecurați-l. 
  5. Puneți lichidul înapoi în tigaie și adăugați amidonul. 
  6. În timp ce sosul fierbe, pregătiți o altă tigaie.
  7. Legume sotate: Opăriți ciupercile shiitake în apă fierbinte pentru 15 minute. 
  8. Scoateți-le și feliați-le. 
  9. Sotați pentru 5 minute prazul, varza și ciupercile folosind apa în care ați opărit ciupercile.
  10. Somon: Presărați sare și piper (după vârstă și după gust) pe bucățile de somon file. 
  11. Puneți-le într-un vas termorezistent și apoi introduceți la cuptor pentru 40 minute la 190-200 grade celsius.
  12. Somonul file se servește cu legumele sotate peste care se adaugă sosul. O bunătate!

Somonul file se servește cu legumele sotate peste care se adaugă sosul. O bunătate!

Sursă foto: http://flic.kr/p/JeaDz