budincă de mere și griș 12 luni

Budincă de mere și griș (de la 1 an)

de Cititor
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Budincă

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O rețetă de budincă cu mere ce poate fi preparată pe foc sau în cuptor – budincă de mere și griș.

Uneori vreau să pregătesc un desert rapid fără să mai folosesc cuptorul, așa că am copt această budincă de mere și griș pe aragaz, într-o tigaie. Se pot urmări pașii și de cei care vor să o pregătească și la cuptor. Eu am încercat ambele variante și e la fel de delicioasă.

Budincă de mere și griș

Budinca de mere si gris

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

– 2 mere potrivite
– 750ml lapte integral/de cocos
– 3-4 linguri de griș
– 1 gălbenuș de ou
– 4-5 curmale
– 1 lingură zahăr brun
– 1 cubuleț de unt

Mod de preparare:

Curățați merele de coajă și cotoare, după care le feliați. Într-o tigaie neaderentă presărați zahărul, adăugați untul și apoi așezați feliile de măr una lângă alta. Acoperiți tigaia și țineți la foc mic până merele se înmoaie, aproximativ 20 minute.

Între timp puneți laptele la fiert îmreună cu cele 4-5 curmalele fără sâmburi. Când laptele fierbe presărați grișul și amestecați cu un tel ca să nu se formeze cocoloașe. Este de fapt simpla rețeta de griș cu lapte. Fierbeți la foc mic până se leagă grișul. Lăsăți să se răcorească puțin și adăugați gălbenușul de ou. Amestecați bine.

După ce s-au înmuiat merele, adăugați peste ele compozitia de lapte cu griș. Țineți compozița câteva minute pe aragaz, la foc mic. Aceasă budincă se poate servi și caldă, însă noi o preferăm rece, pudrată cu scorțișoară. Este delicioasă!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Curățați merele de coajă și cotoare, după care le feliați. 
  2. Într-o tigaie neaderentă presărați zahărul, adăugați untul și apoi așezați feliile de măr una lângă alta. 
  3. Acoperiți tigaia și țineți la foc mic până merele se înmoaie, aproximativ 20 minute.
  4. Între timp puneți laptele la fiert împreună cu cele 4-5 curmalele fără sâmburi. 
  5. Când laptele fierbe presărați grișul și amestecați cu un tel ca să nu se formeze cocoloașe. 
  6. Este de fapt simpla rețeta de griș cu lapte. Fierbeți la foc mic până se leagă grișul.
  7. Lăsăți să se răcorească puțin și adăugați gălbenușul de ou. Amestecați bine.
  8. După ce s-au înmuiat merele, adăugați peste ele compozitia de lapte cu griș. 
  9. Țineți compozița câteva minute pe aragaz, la foc mic. 
  10. Aceasă budincă se poate servi și caldă, însă noi o preferăm rece, pudrată cu scorțișoară. Este delicioasă!

Comentarii