știucă umplută 2 ani

Știucă umplută (de la 2 ani)

Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Pește

Timp de preparare

40

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Rețeta de știucă umplută este ideală pentru ocaziile speciale când toată familia stă la masă. Pentru copiii de 1 an se elimină ghimbirul din rețetă.

Rețeta de știucă umplută este ideală pentru ocaziile speciale când toată familia stă la masă. Pentru copiii de 1 an se elimină ghimbirul din rețetă.

Știucă umplută

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– o știucă de aproximativ 1,5 kg
– 1 ou
– 1 ceapă mare
– 1 ceapă verde
– 4-5 frunze de busuioc
– 1 morcov
– 2 linguri de ulei de măsline
– 4 roșii decojite
– 2 cm de ghimbir proaspăt
– 1 linguriță de sos de soia
– 1 frunză de dafin
– câteva feliuțe de lămaie pentru ornat
– verdeață (mărar, pătrunjel)
sare
piper

Mod de preparare:
Știuca se curăță astfel: Se curăță bine se solzi și se spală. Trebuie puțină atenție la curățat pentru a evita afectarea pielii peștelui, deoarece pentru rețetă se folosește pielea de știucă iar aceasta trebuie să fie intactă.

Apoi se taie capul peștelui. Acesta nu se folosește. Se scoate pielea de pe știucă cu grijă pentru a nu re rupe (procedați ca atunci când vă scoateți ciorapii) prindeți pielea de unde ați tăiat capul peștelui și trageți în jos, spre coadă.  Dacă nu vă descurcați, puteți să tăiați burta peștelui și să scoateți mărunteiele iar apoi să îndepărtați pielea. La final veți putea coase pielea cu un ac și ață însă ideal ar fi să puteți scoate pielea intactă.

Se folosește absolut toată carnea peștelui (mai puțin măruntaiele și capul pe care l-ați îndepărtat la început). Carnea se toacă la mașina de tocat carne de două ori. Astfel puteți fi sigure că toate oasele sunt bine mărunțite. Apoi se pune carnea tocată în vasul de la blender. Se adaugă ceapa tocată, mărarul tocat, pătrunjelul tocat, oul crud, puțină sare și puțin piper. Se pornește aparatul și se toacă până când se obține o pastă omogenă.

Separat se toacă frunzele de busuioc. Se toacă ceapa verde și se sotează într-o lingură de ulei de măsline și puțină apă, împreună cu morcovul ras. Se ține foarte puțin timp pe foc, doar cât să se înmoaie puțin. Astfel capătă un gust mai bun.
Cu o lingură se amestecă compoziția din blender cu ceapa și morcovul călite. Pielea de știucă se umple cu această compoziție folosind o lingură.

Se coase pielea de știucă la capăt sau, după caz, acolo unde este tăiată. Se așează știuca umplută într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Se poate acoperi cu o altă tavă pentru 20 de minute ca să nu se ardă. Apoi se va lăsa tava descoperită ca să se poată rumeni. Timpul de coacere este de 1 oră.

Se prepară între timp un sos  astfel: Se decojesc roșiile și se toacă la blender. Se amestecă acestea cu o lingură de ulei de măsline, ghimbir ras, sos de soia, sare și piper după gust. Sosul acesta este mai potrivit pemtru părinți, de aceea recomandăm ca pentru copii să preparați sosul fără sos de soia și sos de pește.

După se s-a copt, știuca se poate lăsa în tava în care s-a copt sau se scoate pe un platou destul de mare înct să încapă. Se ornează platoul cu felii de lămâie și se servește la masă alături de sos.
© Feodorkorolevsky | Dreamstime.comFish Prepared. Photo

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Știuca se curăță astfel: se curăță bine se solzi și se spală. Trebuie puțină atenție la curățat pentru a evita afectarea pielii peștelui, deoarece pentru rețetă se folosește pielea de știucă iar aceasta trebuie să fie intactă.
  2. Apoi se taie capul peștelui. Acesta nu se folosește.
  3. Se scoate pielea de pe știucă cu grijă pentru a nu re rupe (procedați ca atunci când vă scoateți ciorapii) prindeți pielea de unde ați tăiat capul peștelui și trageți în jos, spre coadă. Dacă nu vă descurcați, puteți să tăiați burta peștelui și să scoateți mărunteiele iar apoi să îndepărtați pielea. La final veți putea coase pielea cu un ac și ață însă ideal ar fi să puteți scoate pielea intactă.
  4. Se folosește absolut toată carnea peștelui (mai puțin măruntaiele și capul pe care l-ați îndepărtat la început). 
  5. Carnea se toacă la mașina de tocat carne de două ori. Astfel puteți fi siguri că toate oasele sunt bine mărunțite.
  6. Apoi se pune carnea tocată în vasul de la blender. Se adaugă ceapa tocată, mărarul tocat, pătrunjelul tocat, oul crud, puțină sare și puțin piper. 
  7. Se pornește aparatul și se toacă până când se obține o pastă omogenă.
  8. Separat se toacă frunzele de busuioc. Se toacă ceapa verde și se sotează într-o lingură de ulei de măsline și puțină apă, împreună cu morcovul ras. Se ține foarte puțin timp pe foc, doar cât să se înmoaie puțin. Astfel capătă un gust mai bun.
  9. Cu o lingură se amestecă compoziția din blender cu ceapa și morcovul călite. 
  10. Pielea de știucă se umple cu această compoziție folosind o lingură.
  11. Se coase pielea de știucă la capăt sau, după caz, acolo unde este tăiată. 
  12. Se așează știuca umplută într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Se poate acoperi cu o altă tavă pentru 20 de minute ca să nu se ardă. 
  13. Apoi se va lăsa tava descoperită ca să se poată rumeni. Timpul de coacere este de 1 oră.
  14. Se prepară între timp un sos  astfel: se decojesc roșiile și se toacă la blender. Se amestecă acestea cu o lingură de ulei de măsline, ghimbir ras, sos de soia, sare și piper după gust.
  15. Sosul acesta este mai potrivit pentru părinți, de aceea recomandăm ca pentru copii să preparați sosul fără sos de soia și sos de pește.
  16. După se s-a copt, știuca se poate lăsa în tava în care s-a copt sau se scoate pe un platou destul de mare înct să încapă. Se ornează platoul cu felii de lămâie și se servește la masă alături de sos.

Comentarii