Crostata cu dulceață de căpșuni 3 ani

Crostata cu dulceață de căpșuni (după 3 ani)

de Adelina
Masă

Desert

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Crostata cu dulceață de căpșuni, un desert aromat și crocant, ideal pentru un picnic de weekend petrecut în familie. Va fi adorat de cei mici, dar nu numai!

Crostata cu dulceață de căpșuni este un desert aromat și crocant, ideal pentru un picnic de weekend petrecut în familie. Va fi adorat de cei mici, dar nu numai!

Crostata cu dulceață de căpșuni

Crostata cu dulceață de căpșuni

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Puneți pe masă sau o suprafață întinsă făina, praful de copt, untul, sarea, zahărul, oul și gălbenușurile, începeți să frământați. 
  2. La început o sa fie puțin greu, deoarece este un aluat sfărămâcios, însă pe parcurs încorporați și uleiul.
  3. Aluatul o să fie unul tare și sfărămicios, însă este normal să fie așa. 
  4. Adăugați câte puțin ulei până când puteți să formați o bilă din aluat. 
  5. Când este gata, puneți-l într-un bol acoperit cu folie alimentară și lăsați-l timp de o oră la frigider.
  6. Întindeți mai întâi aluatul cu sucitorul, dar păstrați o bucată mai mică și pentru partea de sus. 
  7. Într-o tavă de tartă (28 cm) întindeți cu ajutorul mâinilor aluatul pe toată suprafața tăvii, făcând un strat de aproximativ grosimea unui deget, dați-o la cuptorul încins vreo 10 minute, după care puneți deasupra  dulceața. 
  8. Puteți folosi orice fel de dulceață sau gem doriți, însă nu puneți prea mult, deasupra întindeți partea oprită de aluat și tăiați fâșii, puneți-le deasupra și băgați-o la cuptor până când se rumenește.   Să aveți poftă!
Puneți pe masă sau o suprafață întinsă făina, praful de copt, untul, sarea, zahărul, oul și gălbenușurile, începeți să frământați. La început o sa fie puțin greu, deoarece este un aluat sfărămâcios, însă pe parcurs încorporați și uleiul.

Aluatul o să fie unul tare și sfărămicios, însă este normal să fie așa. Adăugați câte puțin ulei până când puteți să formați o bilă din aluat. Când este gata, puneți-l într-un bol acoperit cu folie alimentară și lăsați-l timp de o oră la frigider.

Întindeți mai întâi aluatul cu sucitorul, dar păstrați o bucată mai mică și pentru partea de sus. Într-o tavă de tartă (28 cm) întindeți cu ajutorul mâinilor aluatul pe toată suprafața tăvii, făcând un strat de aproximativ grosimea unui deget, dați-o la cuptorul încins vreo 10 minute, după care puneți deasupra  dulceața. Puteți folosi orice fel de dulceață sau gem doriți, însă nu puneți prea mult, deasupra întindeți partea oprită de aluat și tăiați fâșii, puneți-le deasupra și băgați-o la cuptor până când se rumenește.

Să aveți poftă!

Foto: diversificare.ro

Comentarii