Cum să cureți un avocado

Perfect pentru masa oricărui bebeluș aflat la etapa diversificării, avocado are o consistență moale, gust de nucă și o multitudine de beneficii despre care poți citi aici.

La noi în țară, cele mai frecvente tipuri sunt Fuerte (avocado cu forma alungită), Sharwill (cel rotund) și Hass (avocado cu coaja maronie), cel din urmă fiind considerat drept cel mai gustos. Dar cum pregătim corect un avocado pentru a fi consumat?

Pentru început, este nevoie să spălăm temeinic avocado ca pe orice alt fruct și să avem grijă să nu atingem coaja lui cu alte alimente. Apoi îl tăiem pe jumătate, pe toată lungimea lui, fără să ne chinuim cumva cu sâmburele. Ținem fructul în mână și printr-o rotație ușoară desprindem cele două jumătăți.

Odată tăiat, cu ajutorul unei linguri scoatem sâmburele. Un fruct perfect copt va fi ușor de decojit. Acest procedeu este cât se poate de simplu, în funcție de cum dorim să preparăm avocado. Dacă folosim cuburi pentru salată, spre exemplu, eliminăm coaja precum cea de banană nu înainte de a cresta cuburile în interior.

Sau, dacă vrem felii, tăiem încă o dată fiecare jumătate și scoatem coaja cu mâna. Partea închisă la culoare poate fi înlăturată pentru că nu conține ceea ce avem nevoie.

Desigur, pentru a pasa cu furculița sau pentru a da pe răzătoarea de sticlă, coaja de avocado poate fi eliminată cu lingura.

Sursa:
http://www.avocadocentral.com/how-to/how-to-cut-how-to-peel-prepare-avocados
http://www.wikihow.com/Cut-an-Avocado

Sursa foto: https://flic.kr/p/nDzSbz