porumb dulce 12 luni

Porumb dulce la borcan

Masă

Cină

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

5

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Conservele de porumb dulce din magazine conțin pe lângă apă și porumb, sare și zahăr. Vestea bună este că putem conserva ușor porumbul dulce la borcan.

Porumbul fiert este adorat de copii și părinți deopotrivă. Odată ce se termină sezonul, ne mai putem aminti de gustul său cu ajutorul conservelor. Des folosite în pregătirea salatelor, pe pizza sau în diverse alte combinații. Dezavantajul celor din magazine este că pe lângă apă și porumb, mai conțin sare și zahăr, motiv pentru care am hotărât de câțiva ani să-mi pregătesc singură conserva de porumb dulce la borcan.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Porumbul se alege în așa fel încât să fie proaspăt, cu boabe sănătoase și zemoase (de lapte).
  2. Se curăță, se spală, se așază într-o cratiță cu capac, acoperit cu apă și cu un strat de frunze.
  3. Se pune porumbul la fiert și de îndată ce clocotește apa, se dă focul mic. Va fierbe astfel 10-15 minute.
  4. Verificați boabele de porumb după 10 minute și mai lăsați să fiarbă 5-10 minute, dacă simțiți nevoia. Părerile sunt împărțite în privința timpului necesar fierberii porumbului și variază de la 15 minute până la 2, chiar 3 ore. Din experiența proprie, porumbul fiert 10, maxim 15 minute este perfect, mai ales dacă este ales corect și gătit în ziua cumpărării. Dacă întârziați cu pregătirea sa, acesta se va întări și va fierbe mai greu.
  5. Când porumbul este fiert se scoate pe o farfurie pentru a-l lăsa să se răcească, apoi se desfac boabele cel mai ușor prin tăiere. 
  6. Între timp, se sterilizează 3 borcane de 350g și 3 capace. Se pun boabele de porumb în borcane și se acoperă cu apa în care au fiert, apoi se înfiletează bine capacele. Pentru a verifica compatibilitatea capacelor cu borcanul (uneori avem și astfel de surprize neplăcute) se poate pune puțină apă în borcan înainte de sterilizare, se pune capacul și se țin câteva minute cu capul în jos pe o tavă. Dacă răsuflă, veți observa imediat.
  7. Borcanele se fierb în bain-marie timp de 10 minute după ce clocotește apa. Dacă respectați pașii de mai sus, porumbul se păstrează bine cel puțin un an, asta dacă rezistă mai mult de câteva luni fără a fi devorat.
Sursă foto: Diversificare.ro