salată boeuf (sau rusească) cu pește 3 ani

Salată boeuf (sau rusească) cu pește (de la 3 ani)

de Andreea
Masă

Prânz

Ocazie

Crăciun

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Haideți să încercăm o variantă mai fresh a unei salate ce nu lipsește de la Sărbători! Chiar și copiii o pot încerca – salată boeuf (sau rusească) cu pește.

Haideți să încercăm o variantă mai fresh a unei salate ce nu lipsește de la Sărbători! Chiar și copiii o pot încerca – salată boeuf (sau rusească) cu pește.

Salată boeuf (sau rusească) cu pește

salată boeuf cu pește

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
Pentru salată:
– 200 g cartofi
– 150 g țelină
– 125 g morcovi
– 100 g castraveți murați
– 125 g mazăre
– 1 cutie de somon sau ton în suc propriu
– 1 Lg maioneză
sare, piper

Cremă de unt:
– 125 g unt
– 4 gălbenușuri fierte
– 1 lg muștar
– suc de lămâie

De decorat:
pătrunjel
castraveți
ridichi
roșii cherry
– 4 felii de pâine integrală tăiate pe lungime. Îndepărtați crusta. Dați-le formă dreptunghiulară, toate cele 4 felii să aibă aceeași dimensiune.

Mod de preparare:
Salata boeuf:
Tăiați castraveții murați cuburi. La fel procedați cu restul de legume. În apă fierbinte cu sare puneți cele din urmă (+ mazărea) și fierbeți aprox 10 minute. Puteți folosi și sita în formă de floare pentru a fierbe la abur. Introduceți-le apoi pentru câteva secunde în apă rece pentru a-și păstra forma și culoarea. Scurgeți bine și lăsați să se răcească. Amestecați apoi cu maioneza, somonul sau tonul, sare și piper.

Puteți servi așa sau o puteți prezenta sub forma unui “tort” cu straturi de pâine, cremă și decorațiuni.

Crema de unt:
Fierbeți ouăle tari. Tăiați în jumătăți. Scoateți gălbenușurile și treceți-le printr-o sită. Bateți untul cu un mixer pentru a fi aerat și fin, apoi adăugați gălbenușurile, sare, piper, suc de lămâie după gust și muștar.

Decorațiuni:
Tăiați pătrunjelul mărunt. Roșiile cherry și ridichile se taie pe jumătate. Castraveții proaspeți se taie rondele subțiri.

Asamblare:
Pe un tocător mare începeți asamblarea: o felie de pâine, salată, o felie de pâine unsă cu cremă de unt + un strat de castraveți proaspeți tăiați felii subțiri, o felie pâine, salată, o felie de pâine. Acoperiți “tortul” cu crema de unt pe toate părțile. Decorați cu pătrunjel pe laterale.

Mutați tortul pe un platou. Deasupra ornați cu un strat de salată pe mijloc înconjurată de legume. Dacă vă mai rămâne cremă de unt atunci umpleți jumătățile fierte de albuș cu această cremă.

Sursă foto: http://flic.kr/p/71um4y

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Salata boeuf: Tăiați castraveții murați cuburi. La fel procedați cu restul de legume. 
  2. În apă fierbinte cu sare puneți cele din urmă (+ mazărea) și fierbeți aprox 10 minute. 
  3. Puteți folosi și sita în formă de floare pentru a fierbe la abur. 
  4. Introduceți-le apoi pentru câteva secunde în apă rece pentru a-și păstra forma și culoarea. 
  5. Scurgeți bine și lăsați să se răcească. Amestecați apoi cu maioneza, somonul sau tonul, sare și piper.
  6. Puteți servi așa sau o puteți prezenta sub forma unui “tort” cu straturi de pâine, cremă și decorațiuni.
  7. Crema de unt:Fierbeți ouăle tari. Tăiați în jumătăți. Scoateți gălbenușurile și treceți-le printr-o sită.
  8.  Bateți untul cu un mixer pentru a fi aerat și fin, apoi adăugați gălbenușurile, sare, piper, suc de lămâie după gust și muștar.
  9. Decorațiuni:Tăiați pătrunjelul mărunt. Roșiile cherry și ridichile se taie pe jumătate. Castraveții proaspeți se taie rondele subțiri.
  10. Asamblare:Pe un tocător mare începeți asamblarea: o felie de pâine, salată, o felie de pâine unsă cu cremă de unt + un strat de castraveți proaspeți tăiați felii subțiri, o felie pâine, salată, o felie de pâine. 
  11. Acoperiți “tortul” cu crema de unt pe toate părțile. Decorați cu pătrunjel pe laterale.
  12. Mutați tortul pe un platou. Deasupra ornați cu un strat de salată pe mijloc înconjurată de legume. Dacă vă mai rămâne cremă de unt atunci umpleți jumătățile fierte de albuș cu această cremă.

Comentarii