covrigei-cu-mix-de-semințe 12 luni

Covrigei cu mix de seminţe

Masă

Finger food

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Biscuiți

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Covrigei cu mix de semințe sunt o gustare rapidă care poate fi oferită copilului atunci când ieşiţi la plimbare. Mai ales că sunt o sursă bogată de calciu şi grăsimi benefice.

Este foarte greu să îi explici unui copil mic de ce nu are voie să consume lactate. De aceea, am căutat soluții adaptate nevoilor noastre și am ales să fac această rețetă de covrigei cu mix de semințe care au ieșit delicioși. Sunt mult mai sănătoși decât cei din comerț, iar plăcerea de a-i face împreună cu cei mici este incomparabilă.

Mulţumesc mătuşii mele pentru forma de bretzel cu care am putut crea acești covrigei cu mix de semnițe.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Începem prin a preîncălzi cuptorul.
  2. Se cerne făina într-un bol mai încăpător şi se amestecă cu tărâţele.
  3. În centru, se face o adâncitură în care punem drojdia, ouăle, oţetul, apa călduţă (nu fierbinte, pentru că distruge drojdia) și sarea şi amestecăm.
  4. Se obţine un aluat maleabil pe care continuăm să-l frământăm pe masa de lucru, pentru câteva minute. Dacă aluatul este lipicios, se mai poate presăra o mână de făină pe masa de lucru şi se continuă frământarea.
  5. După ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini, se împarte în trei părţi egale.
  6. Nu este nevoie să se lase aluatul la dospit.
  7. Se întinde fiecare biluţă în strat gros şi se decupează cu forma de bretzel. Forma poate fi cumpărată din magazinele de profil, iar în lipsa unei forme se poate tăia aluatul în formă de beţişoare de jumătate de centimentru grosime.
  8. Se pun covrigeii în tavă şi se ung cu un amestec de gălbenuş + o linguriţă de apă sau lapte vegetal, apoi se presară mixul de seminţe.
  9. Se coc pentru jumătate de oră la treapta medie a cuptorului cu gaz sau la 180 de grade la cuptorul electric până devin aurii.
  10. Se lasă la răcit şi se servesc cu poftă. Pot fi păstrati pentru 3-4 zile într-o pungă de hârtie.
Sursă foto: Diversificare.ro