piure mix 6 luni

Piure mix (de la 6 luni)

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Pentru bebeluși, un piure mix din legume, foarte hrănitor, bogat în betacaroten și vitamine. Părinții mai ocupați îl pot păstra și la congelator.

Pentru bebeluși, un piure mix din legume, foarte hrănitor, bogat în betacaroten și vitamine. Părinții mai ocupați îl pot păstra și la congelator.

Piure mix

piure mix

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 cartof
– 1 morcov mediu
– 1 cartof dulce
– o jumătate de dovlecel sau un dovlecel mic
– o jumătate de rădăcină de păstârnac

Mod de preparare:
Se curăță cartoful, morcovul, cartoful dulce, dovlecelul și păstârnacul de coajă și se pregătesc cantitățile necesare după cum este specificat la ingrediente. Se taie toate cuburi mici și se fierb la aburi timp de 15 – 20 minute, până se înmoaie. Se pot fierbe și în apă timp de aproximativ 15 minute.
Apoi se se scot și se pasează bine cu o furculiță. Se adaugă puțină apă de la fiert, după preferință. Se trece apoi totul printr-o sită pentru a se elimina bucățile mai mari. Astfel piureul devine cremos și fin.
Atenționări: Nu se folosește mixerul sau blenderul pentru a nu afecta textura piureului. Dacă se va folosi mixerul piureul iese lipicios.
Sugestie: Cantitatea obținută de piure mix este mai mare decât poate mânca un bebeluș la o singură masă. De aceea, restul de hrană poate fi congelat și păstrat cel puțin două săptămâni.
Sursa foto:https://flic.kr/p/8zaEMg

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăță cartoful, morcovul, cartoful dulce, dovlecelul și păstârnacul de coajă și se pregătesc cantitățile necesare după cum este specificat la ingrediente. 
  2. Se taie toate cuburi mici și se fierb la aburi timp de 15 – 20 minute, până se înmoaie. 
  3. Se pot fierbe și în apă timp de aproximativ 15 minute.
  4. Apoi se se scot și se pasează bine cu o furculiță. Se adaugă puțină apă de la fiert, după preferință. 
  5. Se trece apoi totul printr-o sită pentru a se elimina bucățile mai mari. Astfel piureul devine cremos și fin.
  6. Atenționări: Nu se folosește mixerul sau blenderul pentru a nu afecta textura piureului. Dacă se va folosi mixerul piureul iese lipicios.
  7. Sugestie: Cantitatea obținută de piure mix este mai mare decât poate mânca un bebeluș la o singură masă. De aceea, restul de hrană poate fi congelat și păstrat cel puțin două săptămâni.

Comentarii