taco sănătos 3 ani

Taco sănătos (după 3 ani)

Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

În general, produsele de fast-food sunt nesănătoase. Ne-am gândit însă la unele variante făcute în acasă, bune atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari.

Taco sănătos – în general, produsele de fast-food sunt nesănătoase. Ne-am gândit însă la unele variante făcute în acasă, bune atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari.

Taco sănătos

4519568860_08a48e4898_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 4 lipii pentru taco
– 400 g bureţi de pădure fierţi şi scurşi
– 200 g caş proaspăt
– 5 morcovi mici (baby carrots)
– 1 pahar de smântână
– 1 pahar de coriandru proaspăt
– 1 legătură de ceapă
ulei de măsline
– 1 căţel de usturoi
– 2 ouă
sare
piper

Mod de preparare:
La început se spală şi se curăţă legumele, iar bureţii se fierb. Morcovii mici se dau pe răzătoare, ceapa se toacă, usturoiul se pisează sau se toacă mărunt, bureții fierți se taie în bucăţi medii.

Ouăle se amestecă într-un bol cu caşul dat pe răzătoare şi se coc la cuptor înt-un vas neaderent sau o tavă unsă cu puţin ulei. Usturoiul, ceapa şi smântâna se amestecă bine, dacă e necesar se poate mixa în blender şi se condimentează cu puţină sare şi piper. Trebuie să iasă o compoziţie omogenă, ca un sos, pentru a înlocui maioneza.

După ce s-a făcut omleta se dă de-o parte și introducem lipiile în cuptorul oprit, pentru a se încălzi puţin. Omleta se taie în bucăţi de aproximativ 2 cm. Apoi se umple fiecare lipie cu bureţi, bucăţi de omletă şi morcovi. Se pune deasupra sosul din smântână şi se decorează cu frunze de coriandru. Se servesc imediat.

Puteți înlocui bureții de pădure orice alt tip de ciuperci, însă acestea trebuie scurse foarte bine de apă.

Sursa foto: https://flic.kr/p/7TnYn3

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. La început se spală şi se curăţă legumele, iar bureţii se fierb. 
  2. Morcovii mici se dau pe răzătoare, ceapa se toacă, usturoiul se pisează sau se toacă mărunt, bureții fierți se taie în bucăţi medii.
  3. Ouăle se amestecă într-un bol cu caşul dat pe răzătoare şi se coc la cuptor înt-un vas neaderent sau o tavă unsă cu puţin ulei. 
  4. Usturoiul, ceapa şi smântâna se amestecă bine, dacă e necesar se poate mixa în blender şi se condimentează cu puţină sare şi piper. Trebuie să iasă o compoziţie omogenă, ca un sos, pentru a înlocui maioneza.
  5. După ce s-a făcut omleta se dă de-o parte și introducem lipiile în cuptorul oprit, pentru a se încălzi puţin. 
  6. Omleta se taie în bucăţi de aproximativ 2 cm. Apoi se umple fiecare lipie cu bureţi, bucăţi de omletă şi morcovi. 
  7. Se pune deasupra sosul din smântână şi se decorează cu frunze de coriandru. Se servesc imediat.
  8. Puteți înlocui bureții de pădure orice alt tip de ciuperci, însă acestea trebuie scurse foarte bine de apă.

Comentarii