Tăiţei de casă 2 8 luni

Tăiţei de casă

Masă

Cină

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Întotdeauna vor fi apreciate lucrurile făcute în casă. Astfel, dacă vreţi să aduceţi gustul copilăriei pe mesele voastre, încercaţi reţeta de tăiţei de casă.

De fiecare dată când mergem la părinţii mei, îi cer mamei să ne pregătească o delicioasă supă cu tăiţei de casă. Este o reţetă simplă, dar care mă leagă strâns de perioada copilăriei. Am învăţat să o pregătesc şi copiilor mei, Sper că o vor aprecia la fel de mult ca și mine.

Ingrediente

 • 250 g făină, albă
 • 2 ouă, sau 4 gălbenuşuri (pentru copii mai mici de 1 an)
 • 1-2 linguri apă, rece
 • un praf sare, (după 1 an)

Paşii necesari preparării

 1. Cerneţi făina într-un castron.
 2. În mijlocul făinii faceţi o gaură şi puneţi ouăle, apa şi sarea.
 3. Amestecaţi cu o furculiţă, iar când amestecul se îngroaşă frământaţi cu mâinile. Dacă aluatul este lipicios, mai adăugaţi făină, dar treptat, căci altfel riscaţi ca aluatul să iasă foarte tare și nu îl veţi mai putea întinde.
 4. După ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini, se scoate pe masa de lucru şi se împarte în două biluţe mai mici.
 5. Luaţi prima biluţă şi întindeţi-o cât puteţi de mult. De fiecare dată, presăraţi făină pentru a împiedica aluatul să se lipească de sucitor.
 6. Aşezaţi aluatul pe sucitor câte puţin începând din faţa dumneavoastră şi apăsaţi cu vârful degetelor uşor, începând din mijloc către exterior. Apoi rulaţi încă o dată şi repetaţi operaţiunea. Procedaţi aşa până aţi rulat tot aluatul pe sucitor.
 7. Când toată foaia este pe sucitor desfaceţi şi aşezaţi către voi capătul opus al foii (astfel îl veţi întinde uniform).
 8. După ce aţi  întins foaia foarte subţire presăraţi făina şi lăsaţi să se usuce pentru 10 minute.
 9. Rulaţi din nou aluatul, dar de data aceasta fără sucitor. Veţi obţine un rulou destul de lung, pe care îl puteţi tăia pe jumătate.
 10. Puneţi ruloul pe un tocător şi cu ajutorul unui cuţit, tăiaţi tăiţeii. Grosimea lor ţine fix de gustul vostru. Pot fi subţiri sau mai laţi. La fel procedaţi şi cu a doua bilă de aluat.
Tăiţei de casă

Tăiţeii astfel obţinuţi pot fi folosiți imediat la ciorbe/supe. Sau îi puteţi usca foarte bine şi depozita în pungi de hârtie.

Sursă foto: Diversificare.ro