gălbiori cu urdă 3 ani

Gălbiori cu urdă (de la 3 ani)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O reţetă simplă pentru verile la munte şi nu numai, un preparat delicios pe care copiii îl vor îndrăgi – gălbiori cu urdă.

O reţetă simplă pentru verile la munte şi nu numai, un preparat delicios pe care copiii îl vor îndrăgi – gălbiori cu urdă.

Gălbiori cu urdă

5503226929_3db8940b27_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 400 g gălbiori
– 500 g de urdă de oaie
– 1 legătură de pătrunjel
– 1 legătură de mărar
– 2 linguri de smântână
sare (opțional)

Mod de preparare:
Bureţii se fierb timp de 30 de minute în apă cu sare iar când s-au fiert se scurg de apă. Se taie bureţii în felii de aproximativ 2 cm lungime.
Într-un ceaun se pune urda, smântâna şi 2 linguri de apă şi se aşează vasul pe aragaz la foc mediu.Se amestecă până când se apropie de fiert.
Apoi, se toacă jumătate din cantitatea de mărar şi se adaugă alături de bureţi, amestecând ca să nu se prindă de ceaun. Ceaunul se mai lasă pe foc 5-6 minute, timp în care se amestecă continuu. La final se adaugă şi pătrunjelul tocat.

Opțional, puteți pune și puțină sare, acoperind cu un capac mâncarea pentru a o intensificare a aromei de pătrunjel.

Sursa foto: https://flic.kr/p/9oitCV

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Bureţii se fierb timp de 30 de minute în apă cu sare iar când s-au fiert se scurg de apă. 
  2. Se taie bureţii în felii de aproximativ 2 cm lungime.Într-un ceaun se pune urda, smântâna şi 2 linguri de apă şi se aşează vasul pe aragaz la foc mediu. Se amestecă până când se apropie de fiert.
  3. Apoi, se toacă jumătate din cantitatea de mărar şi se adaugă alături de bureţi, amestecând ca să nu se prindă de ceaun. 
  4. Ceaunul se mai lasă pe foc 5-6 minute, timp în care se amestecă continuu. La final se adaugă şi pătrunjelul tocat.
  5. Opțional, puteți pune și puțină sare, acoperind cu un capac mâncarea pentru a o intensificare a aromei de pătrunjel.

Comentarii