Gălbiori cu urdă

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

gălbiori cu urdă 3 ani
Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Nouă ne plac tare mult gălbiorii cu urdă, așa că vă recomandăm cu drag această rețetă.

O reţetă simplă pentru verile la munte şi nu numai, un preparat delicios pe care copiii îl vor îndrăgi – gălbiori cu urdă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Bureţii se fierb timp de 30 de minute în apă cu sare iar când s-au fiert se scurg de apă. 
  2. Se taie bureţii în felii de aproximativ 2 cm lungime.Într-un ceaun se pune urda, smântâna şi 2 linguri de apă şi se aşează vasul pe aragaz la foc mediu. Se amestecă până când se apropie de fiert.
  3. Apoi, se toacă jumătate din cantitatea de mărar şi se adaugă alături de bureţi, amestecând ca să nu se prindă de ceaun. 
  4. Ceaunul se mai lasă pe foc 5-6 minute, timp în care se amestecă continuu. La final se adaugă şi pătrunjelul tocat.

Opțional, puteți pune și puțină sare. Acoperiți cu un capac mâncarea pentru o intensificare a aromei de pătrunjel.

Sursă foto: https://flic.kr/p/9oitCV