halva din griș  2 ani

Halva din griș (de la 2 ani)

de Andreea
Masă

Desert

Dietă

Vegane

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Halvaua este un desert consumat în foarte multe țări. Încercați varianta cu griș (sau semolina) pe care o puteți prepara acasă – halva din griș.

Halvaua este un desert consumat în foarte multe țări. Încercați varianta cu griș (sau semolina) pe care o puteți prepara acasă – halva din griș.

Halva din griș

halva din griș

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1,5 cană de griș (cel obișnuit sau griș de grâu dur – semolina)
– 3 căni de lapte vegetal
– 150 g zahăr brun
– 100 g migdale tăiate
– 50 g stafide
– 1/2 cană ulei
– 1 Lg carob

Mod de preparare:
Pe un foc mic spre mediu punem uleiul în tigaie cu puțină apă. Turnăm grișul și amestecăm încontinuu cu o spatulă de lemn sau de silicon, până grișul absoarbe grăsimea și capătă o culoare brună.

Separat amestecăm zahărul cu laptele până la omogenizare. Înmuiem și migdalele și stafidele în laptele dulce, încorporăm și carobul. Turnăm peste griș, acoperim și lăsăm din nou grișul să absoarbă toate lichidele. Stingem focul și cu capacul pus lăsăm halvaua să se răcească.

Puteți să o transferați într-o tavă și să o uniformizați ca apoi când se răcește să o puteți tăia. Halvaua se servește rece.

Sursă foto: http://flic.kr/p/cwgsSA

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pe un foc mic spre mediu punem uleiul în tigaie cu puțină apă. 
  2. Turnăm grișul și amestecăm încontinuu cu o spatulă de lemn sau de silicon, până grișul absoarbe grăsimea și capătă o culoare brună.
  3. Separat amestecăm zahărul cu laptele până la omogenizare. 
  4. Înmuiem și migdalele și stafidele în laptele dulce, încorporăm și carobul. 
  5. Turnăm peste griș, acoperim și lăsăm din nou grișul să absoarbă toate lichidele. 
  6. Stingem focul și cu capacul pus lăsăm halvaua să se răcească.
  7. Puteți să o transferați într-o tavă și să o uniformizați ca apoi când se răcește să o puteți tăia. 
  8. Halvaua se servește rece.

Comentarii