Top 5 rețete cu nuci

Nucile nu fac doar deliciul copiilor și al părinților, ci vin la pachet cu substanțe hrănitoare și beneficii importante pentru un organism sănătos. O porție de 100 g de nuci este o importantă sursă de energie, minerale precum: calciu, fiermagneziuiodfosforpotasiu și zinc, și vitamina Cvitaminele B1, B3, acid folic (B9), vitaminele E, KB și A. În plus, conținutul de Omega 3 din nuci contribuie la menținerea sănătății inimii și a creierului, dar și la scăderea colesterolului, reduce inflamațiile, îmbunătățește circulația și previne apariția cancerului de sân.

Un lucru este sigur: nucile sunt printre alimentele preferate ale celor mici! Dar haideți să vedem și care sunt rețetele noastre favorite cu nuci:

Top 5 rețete cu nuci

Biscuiți cu merișoare și nuci (de la 1 an)

Delicioși, crocanți și aromați, biscuiții cu merișoare și nuci reprezintă un desert ce va fi apreciat de toată familia. Prepararea este simpla și rapidă, iar aluatul poate fi făcut în cantitate mai mare păstrat la congelator până la 3 luni.
Îl puteți scoate cu puțin timp înainte de a coace savuroșii biscuiți.

Chec cu banane și nuci (de la 3 ani)

Bananele sunt un ingredient minunat în chec, pentru că îi oferă o aromă specifică, dar și îndulcește aluatul și contribuie la textura sa pufoasă. În plus, combinația cu nucă este una reușită, iar rezultatul final este delicios și apreciat, de întreaga familie.

Lapte de nuci (de la 1 an)

O băutură fenomenală pentru un plus de energie dis de dimineață. Arămat și hrănitor, laptele de nuci poate fi folosit împreună cu cereale, în milk shake sau ce bunătăți vă mai trec prin minte. Poate fi o alternativă bună pentru copiii cu alergie la proteina din laptele de vacă sau pentru familiile care adoptă o alimentație vegană.

Bomboane cu nuci și curmale (de la 1 an)

Tare ne mai plac bomboanele, iar copiilor și mai și! Dar în timp de ce le evităm pe cele din comerț, cu zahăr, coloranți și alte minuni pe care abia le putem pronunța, există varianta bomboanelor făcute în casă, cu ingrediente sănătoase și hrănitoare.
Cu nuci, curmale, cocos și pudră de roșcove, bomboanele acestea sunt un deliciu pentru copii și adulți. Deși le numim bomboane, se pot mânca lejer și la micul dejun sau ca o gustare dulce bine meritată.

Mic dejun cu măr și nuci (de la 1 an)

Un mic dejun rapid și delicios, ce poate fi folosit și ca gustare sau desert pentru cei mici, dar și pentru părinți.
Fără îndulcitori, aromat cu mere și mirodenii pline de savoare, preparatul poate fi  așezat în forme haioase pentru a fi folosit chiar și la ocazii deosebite.

Poftă bună!