chec cu banane și nuci 3 ani

Chec cu banane și nuci (de la 3 ani)

de Andreea
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Chec

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Bananele sunt un ingredient minunat în chec. Oferă dulceață, aromă plăcută și contribuie la textura pufoasă. Combinația cu nucă este foarte bună – chec cu banane și nuci.

Bananele sunt un ingredient minunat în chec. Oferă dulceață, aromă plăcută și contribuie la textura pufoasă. Combinația cu nucă este foarte bună – chec cu banane și nuci.

Chec cu banane și nuci

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 căni făină integrală
– 2 ouă
– 75 g de unt
– 4 banane medii, foarte coapte
– 3 linguri zahăr brun sau melasă
– ½ cană de nuci tăiate
– ¾ l-ță de bicarbonat de sodiu
– ½ l-ță de scorțișoară
– ¼ l-ță de nucșoară
– ½ l-ță de sare
– 1 l-ță extract de vanilie
– ¼ cană de merișor (opțional)

Mod de preparare:
Cuptorul se încălzește la 165 de grade Celsius.
Untul se amestecă bine cu zahărul, mirodeniile și gălbenușurile până rezultă o pastă. Separat se mărunțesc bananele cu o furculiță și se bat împreună cu albușurile. Într-un bol încăpător amestecăm făina cu bicarbonatul de sodiu (care nu se stinge). Adăugăm amestecul cu gălbenușuri, nucile tăiate după preferință și opțional merișorul. Acum încorporăm și bananele amestecând de jos în sus, nu foarte viguros.
Tapetăm o tavă de pâine cu unt și turnăm toată compoziția. Lăsăm să se odihnească 10 minute.
Acest chec se va coace în aproximativ 50 de minute. Testăm cu o scobitoare. Dacă iese uscată checul este gata.
Putem scoate checul din tavă după 10 minute, pe un grătar.

Aceeași compoziție se poate folosi și pentru brioșe. În acest caz se vor coace într-un timp mai scurt.

Sursă foto: http://flic.kr/p/8fVbyx

Update: Vă prezentăm materialul video cu prepararea rețetei din cadrul emisiunii Totul despre mame.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cuptorul se încălzește la 165 de grade Celsius.
  2. Untul se amestecă bine cu zahărul, mirodeniile și gălbenușurile până rezultă o pastă. 
  3. Separat se mărunțesc bananele cu o furculiță și se bat împreună cu albușurile. 
  4. Într-un bol încăpător amestecăm făina cu bicarbonatul de sodiu (care nu se stinge). Adăugăm amestecul cu gălbenușuri, nucile tăiate după preferință și opțional merișorul. 
  5. Încorporăm și bananele amestecând de jos în sus, nu foarte viguros.
  6. Tapetăm o tavă de pâine cu unt și turnăm toată compoziția. Lăsăm să se odihnească 10 minute.
  7. Acest chec se va coace în aproximativ 50 de minute. Testăm cu o scobitoare. Dacă iese uscată checul este gata.
  8. Putem scoate checul din tavă după 10 minute, pe un grătar.
  9. Aceeași compoziție se poate folosi și pentru brioșe. În acest caz se vor coace într-un timp mai scurt. Update: Vă prezentăm materialul video cu prepararea rețetei din cadrul emisiunii Totul despre mame.

Comentarii